Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. Juz po raz drugi przestal dzialac po opadach deszczu. Dodam ze po opadach gdy chcialem otworzyc auto z pilota, to centralny otworzyl i odrazu zamknal drzwi, a teraz nie ma zadnej reakcji na pilot. Od czego zaczac poszukiwania? 

Opublikowano

Sprawdź czy moduł komfortu nie pływa w wodzie

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie. Jestem posiadaczem AudiA4B6 od tygodnia. Zastanawia mnie problem odnośnie diody z centralnego zamka w drzwiach. Otóż po zamknięciu auta z pilota dioda miga tak jak powinna przez minutę po czym zaczyna świecić ciągle i potem gasnie. Drzwi od zewnątrz i od środka są zamknięte. Dlaczego nie miga caly czas?

Proszę o porady.

Opublikowano
W dniu 6.10.2019 o 10:48, Maserak90 napisał:

Witam.

Mam takie pytanie. Jestem posiadaczem AudiA4B6 od tygodnia. Zastanawia mnie problem odnośnie diody z centralnego zamka w drzwiach. Otóż po zamknięciu auta z pilota dioda miga tak jak powinna przez minutę po czym zaczyna świecić ciągle i potem gasnie. Drzwi od zewnątrz i od środka są zamknięte. Dlaczego nie miga caly czas?

Proszę o porady.

Kolego nie zadawaj tego samego pytania w dwóch tematach.

Co do problemu, to pierwszą rzeczą jaką należy zrobić to podłączyć auto pod VCDS'a i odczytać błędy ze wszystkich sterowników - niestety nikt na forum nie ma szklanej kuli i na podstawie takiego opisu nic nie da się wywróżyć 

Opublikowano

Dzisiaj kolega podpisał się pod komputer i wyszedł błąd kluczyka. Błąd został usunięty ale w tym momencie po zamknięciu auta z pilota dioda po chwili swieci sie ciagle zamiast mrugać. 

Opublikowano
16 godzin temu, Maserak90 napisał:

Dzisiaj kolega podpisał się pod komputer i wyszedł błąd kluczyka. Błąd został usunięty ale w tym momencie po zamknięciu auta z pilota dioda po chwili swieci sie ciagle zamiast mrugać. 

jaki był dokładny numer błędu?? Na tej stronie: 

po numerze błędu znajdziesz ewentualne rozwiązanie problemu.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.10.2019 o 16:52, Maserak90 napisał:

kolego zaczekaj chwile po zamknieciu i zacznie mrugac. u mnie banajmniej tak jest.

Opublikowano

Niestety nie mam teraz możliwości podpięcia ponownie pod komputer. W przyszłym tygodniu będę miał taką możliwość. Tak jak pisałem wyszedł jedynie co to błąd związany z pilotem. Kolega mi podpowiedzial zeby sprobowac rozkodować pilot i ponownie zakodować. Nie wiem może pomoże. Jeszcze dodam że po zamknięciu auta kluczem w drzwiach dzieje się tak samo dioda po chwili pali się na czerwono i następnie już nie świeci w ogóle. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podpiołem  się dzisiaj pod komputer i wyszedł mi taki błąd:

2 - ilo栺nalezionych bꤳw. Oto one:

00956 - Kluczyk 2 
            35-10 - - - Sporadyczny
00941 - Silnik skadania lusterka po stronie kierowcy (V121) 
            37-00 - uszkodzony
Po usunięciu błędu kluczyka dioda miała poprawnie ale po odłączeniu komputera dioda znowu po chwili przestała mrugać. Dodam że kluczyk został rozładowany i ponownie zakodowany. 

Opublikowano

A próbowałeś zamknąć auto "kluczykiem 1" - tzn drugim, który pewnie masz jako zapasowy??

Opublikowano
15 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał:

A próbowałeś zamknąć auto "kluczykiem 1" - tzn drugim, który pewnie masz jako zapasowy??

Tak próbowałem ale efekt jest ten sam. Nie wiem już sam czemu tak się dzieje.

Opublikowano

Panowie mój problem przedstawia się w ten sposób, że mam ustawione zamykanie drzwi po przekroczeniu prędkości wszystko fajnie bo się zamykają i powinny się otw po wyjęciu kluczyka i tak się dzieje ale nie ze wszystkimi drzwiami. Ktoś ma pomysł?

Opublikowano

Do autora tematu: pewnie zwarcie na przewodach po deszczu gdzie dostaje się woda, druga rzeczą może być moduł komfortu który kąpie się w deszczówce :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie nie chce zakładać nowego tematu. Mam problem z drzwiami pasażera zaciął się zamek i nie mogę ich otworzyć ktoś może miał podobny problem i udało mu się je otworzyć??