Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Garażowa robota ogarnięta ... zobaczymy co kierownik powie jak trochę autem pośmiga.

Ciekawie jak mu rano teraz odpala i czy ma już równe obroty czy dalej telepie ?

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 431,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nawięcej zeszło z termostatem, do tego poczyściliśmy i na nowo dokręcone węże od dolotu bo oba były zapocone olejem. Z ustawieniem kąta nie mieliśmy rozpiski i zaczęliśmy od nie tego kerunku zamiast zwiększyć zmiejszyliśmy ale to już była łatwa i prosta robótka tyle ze chwila zabawy z ustawianiem zeszła.

Zaraz po ustawieniu było 58-62 kiedy temp. była co namniej 85 st.C ale później jak temp. była 80-82 st.C pokazywało 60-64 - może to też efekt dokręcenia tak czy inaczej auto o własnych siłąch pojechało i nawet biegi przerzucało :decayed:

Obroty pięknie stabilne 861 jak fabryka nakazała bynajmniej w manualu tak też miałem.

Opublikowano

Jak mu rano dobrze zapali to nie co zmniejszać o te kilka jednostek, bo to znowu będzie zabawa- za dużo - za mało- ok- nie znowu za dużo !!! :> co innego jak by było o 10 przestawione no to można by było jeszcze raz ustawić

Opublikowano

Dokładnie do tego może za pół roku znowu będzie inaczej ;)[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 09:26_________________________________________________ps. ale śniegu dowaliło ... chyba śmignę dziś na placyk

Opublikowano

Patryk ok, link do zdjęcia poprawiony :>

Opublikowano

no Adaś gratulacje!!!!! :decayed: :decayed:

autko rano odpaliło pięknie. raz tylko delikatnie kichnąła ale nie zabujało jej ani razu!!! :naughty: :naughty:

nawet nie wiem czy w lato tak ładnie odpalała.

temperaturę ślicznie łapie.

dziś już od 8 rano ją męczyłem, troszkę na placyku, troszkę na kostce na królewieckiej i w sumie gdzie się jeszcze dało.

nie dymi tak jak wcześniej, teraz jest 1/10 tego tego co było :> :) :>

tylko troszkę mi się ta pamiątka na błotniku nie podoba :polew: :polew: :thumbdown:

Opublikowano

ty Łukasz to może jak teraz wszystko git to nie sprzedawaj :przebiegly:

Opublikowano

ty Łukasz to może jak teraz wszystko git to nie sprzedawaj :przebiegly:

muszę sprzedać bo jestem zmuszony kupić 2 auta.

trochę mi jej teraz szkoda ale mus to mus.

Bartek a latarka dalej na Ciebie czeka ( wczoraj się przydała ) :naughty:.

Opublikowano

Bartek a latarka dalej na Ciebie czeka ( wczoraj się przydała ) :naughty:.

spoko, odbiorę kiedyś, zostanie oficjalną latarką spotowo-naprawczą :wink4:

Opublikowano

No przeszarżowałeś trochę z tym wjeżdżaniem. Tak na dobrą sprawę warto by było rozebrać górę dolotu i EGR i wsio przeczyścić. Czy twoje auto ma jeszcze katalizator :decayed: - jak ma to chyba niż już nic nie warty i wywalić tego przytykacza wydechu.

A jak z mocą w aucie - jak się zbiera z niskich obrotów? w zasadzie na obu ECU dawka była zbliżona ale można by ją podciągnąć i powinny osiągi się troszeczkę polepszyć.[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 11:16_________________________________________________ps. w sprawie słynnej latarki to mogę ją przekazać :wink4:

Opublikowano

No przeszarżowałeś trochę z tym wjeżdżaniem. Tak na dobrą sprawę warto by było rozebrać górę dolotu i EGR i wsio przeczyścić. Czy twoje auto ma jeszcze katalizator :decayed: - jak ma to chyba niż już nic nie warty i wywalić tego przytykacza wydechu.

A jak z mocą w aucie - jak się zbiera z niskich obrotów? w zasadzie na obu ECU dawka była zbliżona ale można by ją podciągnąć i powinny osiągi się troszeczkę polepszyć.[br]Dopisany: 09 Grudzień 2010, 11:16_________________________________________________ps. w sprawie słynnej latarki to mogę ją przekazać :wink4:

Adaś mi się wydaję że EGR można by było zaślepić.

kat jeszcze siedzi i to chyba ORI, chciałem go wyciąć ale korkuć mi krzyknął 300 zł więc sobie darowałem.

tak naprawde to nie bardzo miałem jak sprawdzić dolny zakres obrotów bo ślisko na drodze i od razu boksował. wydaje mi się że jest lepiej niż na tamtym ECU :good: tylko słabszy jest :kwasny:

a redukcję dawki to już pozostawiam Tobie bo ja nie mam o tym pojęcia.

Opublikowano

A po co zaślepiać EGR - to nic nie zmienia i koni nie dodaje!

Kat natomiast warto pomyśleć i wywalić oraz przy okazji wymienić plecionkę - a tego cwaniaczka od wydechów to już powaliło zdrowo. Może gdzieś pod E-giem ktoś by to zrobił za kilkadziesiąt złoty bo to 1-2 godz roboty - potrzeba ze 30cm rurki nierdzewki - do tego niech se gościu zabierze wkład ceramiczny ;)

Opublikowano

Oni właśnie cwaniaki nie dość ze dowalą cenę za robociznęto jeszcze zarabiają i to zdrowo na tych wkładach....

Nie daj się w ch zrobić i jeżeli będziesz coś płacił to powiedz że zabierasz stary katalizator, to od razu zmieni gadkę...

Jakbyś chciał wycinać tego kata to spróbuj tutaj:

http://www.tlumiki.elblag.biz.pl/

tylko gadaj z właścicielem bo z nim dogadasz się co do ceny a jak coś to może nawet jakaś zniżkę na konto forum by się dało wcisnąć że niby polecisz itp. Podczas roboty można sobie przy kominku posiedzieć i kawkę itp walnąć...

Opublikowano

Cieszę się że z autem ok i że termostat działa :).

Pozdrawiam

Opublikowano

Cieszę się że z autem ok i że termostat działa :).

Pozdrawiam

a co tego Verneta wsadziliście?

Opublikowano

ale za***iste dziewuchy :good::) jak widze to zdjecie to bez kitu nie dziwie sie ze ciezko jest Ci je rozroznic :decayed:

Opublikowano

nie dziwie sie ze ciezko jest Ci je rozroznic :decayed

:tongue4:

a ty co awatara zmieniłeś, tamta się bardziej rzucała w oczy w/g mnie.... :naughty:

Opublikowano

ale za***iste dziewuchy :good::) jak widze to zdjecie to bez kitu nie dziwie sie ze ciezko jest Ci je rozroznic :decayed:

hahaha Bartek was wszystkich nabiera ... posadził jedną córę przy lustrze i walna fortkę z odbiciem ... potem trochę retuszu i mamy efekt ;) :> :polew:

Wiem że Grzesiu Grazny wynalazł podmiankę zamiest kata plug&play - bynajmniej pod PD-ki i wówczas żadne majstry nie potrzebne ;)

tylko to było razem z plecionką i troche kosztowało :mysli:

Opublikowano

tylko to było razem z plecionką i troche kosztowało :mysli

tak tylko że na forum już widziałem ludzi narzekających na tą plecionkę :confused4:, grzesiek nie narzeka bo to chyba u niego leży w garażu jak połowa drugiej b6-ki do złożenia :polew:

Opublikowano

a ten moze byc ??