danielthos Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 Witam. Jak w tytule, w trakcie załączonego nawiewu bez klimy, czy z klimą, zapach powietrza wdmuchiwanego do kabiny jest neutralny. Jednak po wyłączeniu klimatyzacji, wystarczy że minie ok. 5 sekund i powietrze wdmuchiwane do kabiny jest nie przyjemne, nie tyle że w jakiś sposób śmierdzi, ale jest jakieś takie ciężkie, trudno mi opisać tą woń. Jednakowoż jest nieprzyjemna i chciałbym się jej wyzbyć. "odgrzybiająca" pianka która wpsikałem gdzie się tylko da, jedynie stłumia ten zapach. Czy to jest objaw jakiegoś zużytego elementu klimatyzacji?
Hezen Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 Na parowniku (chlodniczka klimy znajdująca się w mieszalniku/tunelu nawiewu) zadomowił się grzybek i dlatego ten zapaszek się pojawił. Potrzebne ozonowanie. Jedz na odgrzybianie klimy.
danielthos Opublikowano 12 Października 2019 Autor Opublikowano 12 Października 2019 Ok. Dzięki za odpowiedź. Dam znać czy pomogło.
Halibut Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Pomogło? Ja mam tak, że raz jest nieprzyjemny zapach, a kiedy indziej jest w porządku.
Vallhalen Opublikowano 5 Lipca 2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 W dniu 12.10.2019 o 22:53, danielthos napisał: Ok. Dzięki za odpowiedź. Dam znać czy pomogło. Daj znać czy ozonowanie pomoglo ?
Rekomendowane odpowiedzi