Opublikowano 14 Października 20196 l Hej, Mam problem: Pacjent to Audi A4 B7 1.8T Quattro; zamontowane wspomaganie Servotronic. Przy skręcaniu słychać jak wyje pompa (wymieniłem pompę na inną, używaną i dalej wyje; zmieniłem na trzecią i bez zmian...) Wyje tylko podczas skrętu kierownicą- najbardziej wyje na postoju przy obrotach rzędu 1500-1800. Płyn nowy, oryginalny, w zbiorniczku nic się nie rusza, bez powietrza i innych gejzerów... Moim zdaniem dodatkowo wspomaganie jest zbyt słabe na postoju (moja subiektywna ocena). Macie jakiś pomysł co może być nie tak?
Opublikowano 4 Listopada 20196 l Autor Problem rozwiązany. Rozwarstwiony wąż między maglownicą a pompą wspomagania.
Opublikowano 4 Listopada 20196 l Ja niestety nie mogę namierzyć pasującej używki, a nówka ponad 500zł...
Opublikowano 5 Listopada 20196 l Autor 16 godzin temu, przem8 napisał: Ja niestety nie mogę namierzyć pasującej używki, a nówka ponad 500zł... Mamy te same węże, więc możesz dobrać z 1.6 albo 2.0. Ja kupiłem z 1.6 ALZ.
Opublikowano 1 Maja 20206 l W dniu 4.11.2019 o 14:45, Kubal2216 napisał: Problem rozwiązany. Rozwarstwiony wąż między maglownicą a pompą wspomagania. Kuba, jak doszedłeś do tego że wąż jest rozwarstwiony? Da się to sprawdzić bez ściągania tego węża? U mnie też wyje https://www.youtube.com/watch?v=cs22509xqa8
Opublikowano 1 Maja 20206 l Autor 2 godziny temu, Jack0 napisał: Kuba, jak doszedłeś do tego że wąż jest rozwarstwiony? Da się to sprawdzić bez ściągania tego węża? U mnie też wyje https://www.youtube.com/watch?v=cs22509xqa8 W moim przypadku zewnętrzna część węża była mocno skorodowana - wyło tak samo jak na Twoim filmiku. Tak naprawdę nie jesteś w stanie tego sprawdzić inaczej niż poprzez wymianę na inny.
Opublikowano 2 Maja 20206 l Autor 2 godziny temu, dekiel 13 napisał: Kubal2216 czy płynu od wspomagania Ci ubywało ? Nie. Wąż był raczej szczelny. Żadnego wycieku nie stwierdziłem. Ale podejrzewam że wewnątrz węża po prostu zmniejszyła się średnica przepływu i dlatego pompa wyła. Chyba jeszcze nawet gdzieś mam ten stary wąż. Cały skorodowany.