Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pierdzący subwoofer wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczął mi pierdziec subwoofer w tylnej półce a4 b8 sedan i tu pojawia się moje pytanie, czy lepiej dać do naprawy oryginalny, kupić oryginalny czy jakiejś innej firmy typu jbl mocniejszy od obecnego? Zna ktoś paramatery i wymiary oryginalnego głośnika? Z góry dziękuję za każdą pomoc! 

Opublikowano

Kupić oryginalny, za grosze. Osobiście wyrzucam takie w kontener z racji niskiej wartości

Opublikowano
  • Autor

Oryginalny gdzies na allegro dostanę pewnie co? Czy lepiej z ASO? Ale tam pewnie cena będzie kosmiczna... 

Opublikowano

https://allegro.pl/listing?string=a4%20b8%20subwoofer%20sedan&order=p&bmatch=baseline-cl-dict42-aut-1-4-1024

Te po 150zł to już moim zdaniem jest drogo

Opublikowano
  • Autor

No tylko to są używane i nie wiadomo czy to będzie grało w aucie kilka lat czy kilka dni:(

Opublikowano
3 minuty temu, tomashLW napisał:

No tylko to są używane i nie wiadomo czy to będzie grało w aucie kilka lat czy kilka dni:(

Te głośniki się wyrzuca, bo się nie sprzedają zupełnie, ponieważ się nie psują. Wasz to jakiś ewenement.

Opublikowano
  • Autor

Hehe no to teraz sam jestem w szoku jakiego ja muszę mieć pecha do tego samochodu... Najpierw padła skrzynia a teraz niepsujacy się głośnik... 

Opublikowano
  • Autor
Glosnik-basowy-subwoofer-JBL-STAGE-1010-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 249 zł - Głośnik basowy subwoofer JBL...

A coś takiego lub podobnego nie zda egzaminu? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam temat, subwoofer tylnej półki  w A4 B8 sedan mam do wymiany -charczy,  pytanie czy podejdzie ten z systemu Bang & Olufsen na zasadzie plug&play , czyli wpinam w układ i gra (podejrzewam że gra dużo lepiej niż ten z serii Audi Concert ), czy trzeba coś przerabiać odnośnie złączki, ewentualnie czy jakieś ustawienia  w systemie audio również należałoby zaktualizować ?

Opublikowano
W dniu 26.01.2020 o 19:27, Hrabia 555 napisał:

Odświeżam temat, subwoofer tylnej półki  w A4 B8 sedan mam do wymiany -charczy,  pytanie czy podejdzie ten z systemu Bang & Olufsen na zasadzie plug&play , czyli wpinam w układ i gra (podejrzewam że gra dużo lepiej niż ten z serii Audi Concert ), czy trzeba coś przerabiać odnośnie złączki, ewentualnie czy jakieś ustawienia  w systemie audio również należałoby zaktualizować ?

To się zdziwisz. Różnice słychać tylko na dobrej jakości audio i to trzeba się dobrze wsłuchać. Przy codziennym użytkowaniu auta różnica praktycznie nie do zauważenia. Wymienialem w avancie i wszystko pasowało więc w sedanie też powinno. 

Opublikowano
13 godzin temu, corradoowner napisał:

To się zdziwisz. Różnice słychać tylko na dobrej jakości audio i to trzeba się dobrze wsłuchać. Przy codziennym użytkowaniu auta różnica praktycznie nie do zauważenia. Wymienialem w avancie i wszystko pasowało więc w sedanie też powinno. 

dzięki kolego za  konstruktywną wypowiedź. Jakość CD, nie mówiąc już o stacjach radiowych pozostawia często wiele do życzenia, więc masz rację - różnice subtelności w brzmieniu mogą być trudne do uchwycenia. Pozostanę zatem przy standardowym wooferze.

Opublikowano
51 minut temu, Hrabia 555 napisał:

dzięki kolego za  konstruktywną wypowiedź. Jakość CD, nie mówiąc już o stacjach radiowych pozostawia często wiele do życzenia, więc masz rację - różnice subtelności w brzmieniu mogą być trudne do uchwycenia. Pozostanę zatem przy standardowym wooferze.

Zanim kupisz, sprawdź czy to faktycznie sam woofer jest winny. Ja miałem u siebie podobną sytuację i okazało się, że nalepka od głośnika (notabene z napisem made in Poland) się odkleiła i ona powodowała takie dziwne charczenie i zmiany w głośniku. Przy sprawdzaniu uważaj tylko na osłony głośnika - strasznie łatwo ją połamać...

Opublikowano
6 godzin temu, Hrabia 555 napisał:

Nie zrozum mnie źle. Nie odradzam Ci kupno suba b&o. Jeżeli sluchasz płyt, czyli jakość audio CD to powinieneś zauważyć różnicę. Problem w tym że ludzie zbyt mocno cenią sobie subwoofery b&o. One nie są warte tych pieniędzy. Jeżeli uda Ci się kupić suba b&o w cenie zwykłego to śmiało bierz. 

Opublikowano

sprzęt audiofilski w domu, muzyka głownie płyty CD oczywiście, biorę poprawkę że warunki odsłuchowe w aucie dalekie są od ideału, aczkolwiek może być przyjemnie... na B&O trafiłem przeglądając oferty wooferów w półkę, i cenowo jak standardowe są za 80- 140 zł, to B&O za 300 zł...zdaje sobie sprawę że to tylko jeden element całości systemu i nie zrobi rewolucji w brzmieniu. Co do diagnozy charczenia - ewidentnie to kwestia głośnika, ale pomysł z demontażem starego jako pierwsze co należy zrobić wydaje się słuszny :) dzięki bardzo za sugestie i opinie