Usul Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Otóż mam taki problem ze zmieniarką, a nie znalazłem odpowiedzi na forum. Otóż mam oryginalną zmieniarkę podłączoną do radia Audi Concerto (tego kaseciaka). I wszystko jest dobrze dopóki słucham CD1, a jak chce zmienić płytkę to wyświetla mi błąd ERR3 i przełącza na radio. Czy ktoś może wie jak usunąc tę usterkę ?
Kowi87 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Otóż mam taki problem ze zmieniarką, a nie znalazłem odpowiedzi na forum. Otóż mam oryginalną zmieniarkę podłączoną do radia Audi Concerto (tego kaseciaka). I wszystko jest dobrze dopóki słucham CD1, a jak chce zmienić płytkę to wyświetla mi błąd ERR3 i przełącza na radio. Czy ktoś może wie jak usunąc tę usterkę ? U mnie były często errory na poszczególnych płytach. Ponowne właczenia radia pomagało. U ciebie gra tylko pierwsza płyta a kolejne niechcą tak?? Jeśli zmienisz te płyty na inne to też jest error?
Usul Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Dokładnie tak - robię sobie dowolne tasowanie płytami, gra i tak tylko CD1.
Kowi87 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dziwna sprawa U mnie było podobnie ale po resecie zawsze działało :gwizdanie: Niewiem zabardzo jak jest tam skonstruowany mechanizm laseru ale moze on poprostu jest zblokowany i odtwarza tylko na wysoksci CD1. Może przydałoby ci sie jakos przeczyscic zmieniarke, o ile pamietam był chyba nawet wątek czyszczenia laseru w zmieniarce
Usul Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Dosyc dlugo stala w garazu zapomniana, wiec moze rzeczywiscie zakurzona, ale dziwne jest to, ze doskonale czyta jedna plyte, a reszty nie.. Sprobuje wyczyscic, ale jakby ktos mial inny pomysl, to chetnie wyslucham..
Korzeń Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Problem pojawił się u mnie, mało z niej korzystam... Jakieś rozwiązanie?
Recommended Posts