Jump to content

Recommended Posts

Posted

mam pytanko jak długo mam czekac za kasą/którą mi przyznano..w wyniku kolizjii drogowej/ własnie minął msc,gościu w PZM tłumaczy mi ze nadal nie ma notatki z policji i nie moze wypłacic kasy, dzwoniłem na policje, policyjna notatka została wysłana do ubezpieczalni ponad 2 tyg. temu listem /tak powiedziała babeczka policja-ruch drogowy/, czyli co zagineła?? zwlekają?? a co to mnie obchodzi..?doradzcie co dalej,wk***ia mnie to :gwizdanie:

Posted

Jeżeli dobrze pamiętam to mają 30dni od wyceny szkody tak to chyba nawet w ustawie jest napisane.

Posted

Kolego z nimi to nie ma co się bawić tylko od razu twardo... Poczytaj na forach jakie masz prawa i tym możesz ich straszyć. Zobaczysz raz dwa kaska będzie :rolleyes:

Posted

nie mam żadnych praw, człowiek jest bezradny z nimi,napewno notatka z policjii lezy u gościa na biurku a on kit mi wciska :mysli:

Posted

najlepiej gdybys jak najszybciej zalatwil ta notatke, nie wiem podejdz na komende i sam ja wybierz jesli moga ci wydac, a jak nie to tak jak pisal kolega wyzej, poczytaj o swoich prawach i twardo z nimi. ja mialem kilka takich sytuacji, ale pieniadze na koncie mialem ju po okolo tygodniu do 10 dni od zdarzenia.

Posted

Mają 30 dni na wycenę i wypłatę odszkodowania, chyba że konieczne jest wyjaśnienie jakichś nieścisłości, wtedy mają obowiązek zawiadomić Cię na piśmie i wypłacić kasę w ciągu 14 dni od wyjaśnienia wszystkich okoliczności.

W Twoim przypadku Ty dopełniłeś wszystko, więc nie pieprz się z nimi, tylko pisz pismo, że "minęło 30 dni od zgłoszenia szkody, przedstawiłeś wszystkie wymagane dokumenty i żądasz natychmiastowego uregulowania należności wraz z ustawowymi odsetkami. W przypadku dalszej zwłoki w wypłacie odszkodowania, podjęte zostaną dalsze kroki prawne".

Pisemko wyślij mailem lub faxem i zaznacz, że oryginał wysyłasz dzisiaj pocztą za potwierdzeniem odbioru.

Powinno coś pomóc.

Posted

ok kasiorka już jest 33dni czekania :gwizdanie:

Posted

Witam! Dzisiaj mija 30 dni od szkody dwoniłem do ubezpieczyciela i babka powiedziała że czekają na notatke z policji lub oświadczenie sprawcy :(. co mam robić żeby się poszpieszyli proszę o porade pozdr

Posted

Miałem tak samo,wysłałem im notatkę policyjną :gwizdanie: