Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie planuje zmienić sprężyny i amorki, zastanawiam sie nad wrzuceniem amorków 1be + do tego sprężyny -35 lub gwint mts gold. Co będzie lepszym rozwiazaniem?

Opublikowano

Zależy do czego będziesz używał auta. Gwint nie jest dobrym rozwiązaniem jak auto będzie do codziennego użytku. Spadnie komfort jazdy i szybciej będziesz wykańczać elementy amortyzujące w aucie.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Langista napisał:

Zależy do czego będziesz używał auta. Gwint nie jest dobrym rozwiązaniem jak auto będzie do codziennego użytku. Spadnie komfort jazdy i szybciej będziesz wykańczać elementy amortyzujące w aucie.

Auto używam do codziennej jazdy więc właśnie się zastanawiam a drogi w okolicy mam dobre 

Opublikowano
10 godzin temu, Langista napisał:

Gwint nie jest dobrym rozwiązaniem jak auto będzie do codziennego użytku.

Akurat w przypadku A4 to stwierdzenie to, bez urazy, bzdura ;) Magia wielowahacza... Nawet na gwincie auto nadal zostawia pewną dozę komfortu. Oczywiście dopuszczam przypadki osób, którym nawet i na seryjnym zawieszeniu bywa za twardo, jednak nie skreślałbym gwintu jako rozwiązania na co dzień. W A4 takie rozwiązanie sprawdza się dobrze.

Opublikowano

No to załóż i ciesz się stabilniejszą jazdą po ulicach jak po torze wyścigowym i wymieniaj mocowania elastyczne / poduszki / wahacze szybciej niż normalnie :)

Opublikowano
  • Autor

Seryjnie auto ma zawieszenie 1BA więc komfort jest a że zbliża się wymiana amortyzatorów to myślałem nad zmianą na coś innego :) Największym minusem jest to że za wysoko trochę auto stoi i mi się rochę nie podoba :/ Gwint mts gold jest wgl warty uwagi? Bo do 1500zl nic innego z gwintow nie ma, czy szukać amortyzatorów sportowych lub od 1BE a do tego sprężyny obniżające? 

Opublikowano

Ja bym szedł w to co jest w oryginale, nie aftermarket (jeżeli auto ma służyć na codzien, nie na spoty, wierz mi, wiem co mówię). Ja mam te niższe i mnie auto tak stoiIMG_20190922_153751.jpg

MTS dobra firma, aczkolwiek z gwintów najbardziej polecają KW, mają opcję regulacji (miękki, średni i twardy) i są trwalsze, jednak już kosztują więcej.

Opublikowano

Jeśli chcesz bardzo twardo- gwint

Jeśli chcesz obniżenie i trochę komfortu- springi