audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Witam, jadac 60 km/h troszke mi kolo zlapalo kraweznika na prostej drodze troszke obdarlo alusa zapiszczalo i odesszlo od kraweznika, prosze osoby znajace sie na temacie o porade czy cos robic z tym? czy moglo sie cokolwiek stac? prowadzi sie prosto Proszę o pomoc poniewaz martwie sie czy cos moglo sie stac np skrzywic czy cos Przejmowac sie czy nie? Edytowane 17 Listopada 2019 przez audi moja niunia
maciejhildek1982 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Chcesz mieć spokój podjedź do wulkanizatora niech obejrzy oponę i puści Ci koło na wyważarce to będziesz widział czy i jak jest skrzywione. 1
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 1 minutę temu, maciejhildek1982 napisał: Chcesz mieć spokój podjedź do wulkanizatora niech obejrzy oponę i puści Ci koło na wyważarce to będziesz widział czy i jak jest skrzywione. Wiesz co ze na oponie nawet praktycznie sladu nie ma delikatnie chycilo kraweznika tak powoli przez wiekszosc obwodu kola ryske zrobilo i w jednym miejscu male zadarcie zapiszczalo troszke i wtedy sie odsunelo kolo mnie nie martwi tylko zawieszenie przekladnia kierownicza itd
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 to nie bylo uderzenie tylko tak sie przysuswalo stopniowo nagle zapiszczalo troszke i sie odsunelo...kierownicy praktycznie nie trzymalem wtedy
maciejhildek1982 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 No to do mechanika albo na stację diagnostyczną na szarpaki, na stacji zapłacisz za szarpaki pewnie 20 zł a spokój ducha najważniejszy. 1
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) alusy 16 opony 205/60 takze elastyczne wszytsko kole oponie itd napewno nic sie nie stalo nie ma opcji.... tylko sie martwie o zawieszenie i przekladnie kierownicza Edytowane 17 Listopada 2019 przez audi moja niunia
maciejhildek1982 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Jak troszkę się znasz sprawdź sam, zdejmij koło, obejrzyj wszystko i tyle, raczej nic się nie stało. Jeśli nie to szarpaki wszystko zweryfikują. Auto jedzie prosto? Nie ciągnie w żadną stronę. Żadnych dziwnych dźwięków przy skręcaniu lewo/prawo? 1
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) 2 godziny temu, maciejhildek1982 napisał: Jak troszkę się znasz sprawdź sam, zdejmij koło, obejrzyj wszystko i tyle, raczej nic się nie stało. Jeśli nie to szarpaki wszystko zweryfikują. Auto jedzie prosto? Nie ciągnie w żadną stronę. Żadnych dziwnych dźwięków przy skręcaniu lewo/prawo? tak wszystko jest tak jak bylo prosciutko i jest cissza znam, siciagajac kolo nic sie nie dowiem, ale skoro bokiem lataja na suchym i auto takie obciazenia wytrzymuje to takie cos to chyba nic takiego Edytowane 17 Listopada 2019 przez audi moja niunia
maciejhildek1982 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 No to nie ma co świrować, przy okazji podjechać na szarpak i tyle. Tak jak pisałem dla spokoju swojego. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. 1
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) a co mi szarpak pokaze? wzajemnie Edytowane 17 Listopada 2019 przez audi moja niunia
coal Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 5 minut temu, audi moja niunia napisał: a co mi szarpak pokaze? wzajemnie wszystko pokaże. Nic się nie stało. ale podjedź i już sprawdzisz przy okazji zawieszenie itd. 1
maciejhildek1982 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Sprawdzisz sobie czy nie ma nadmiernego luzu na zawiasach i na końcówce drążka. Kumaty diagnosta wie jak sprawdzić wielowahacz. 1
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) 7 minut temu, coal napisał: wszystko pokaże. Nic się nie stało. ale podjedź i już sprawdzisz przy okazji zawieszenie itd. dzieki za dobre slowo..mowisz ze to nic takiego?moge byc spokojny? tez mi sie tak wydaje ze nic sie nie powinno stac.. droga prosta 60km /h po prostu kolo bylo blisko kraweznika i tak powoli zaczaczalo sie ocierac w pewnym momencie tak zapiszczalo i odbilo opony dosc takie no wysokie bo profil 60 wiec to tez troche jakby zlagdzilo Edytowane 17 Listopada 2019 przez audi moja niunia
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 2 minuty temu, maciejhildek1982 napisał: Sprawdzisz sobie czy nie ma nadmiernego luzu na zawiasach i na końcówce drążka. Kumaty diagnosta wie jak sprawdzić wielowahacz. zawieszenie cale sprawdzane ze 2 msc temu
audi moja niunia Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 dawno temu tez raz tak na lekkim zakrecie mi zlapaplo kraweznika tylko ze przy nieco ponad 40 i odbilo i nic sie nie stalo geomteria ok wszystko ok a na zakrecie jednak gorzej troche dla auta to bylo na 15 195/65
Pomocny Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 Watpliwa sprawa ze przy takiej predkosci cos moglo sie stac, kierownica jest prosto, nie sciaga, opon nie scina, jak tak jest to niczego wiecej nie wymyslisz, to szukanie dziury w calym. 1
audi moja niunia Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Bylem dzisiaj na stacji diagnostycznej i gosc sprawdził mi tak na szybko sama zbieznosc wjeżdżając na takie plyty Zbieznosc zgadza sie z tym co mam na kartce z wcześniejszego pomiaru calej geometrii Skoro zbieżności nie ruszylo to pochylenia wyprzedzenia itd tez nie powinno co nie? Jak uważacie? Edytowane 18 Listopada 2019 przez audi moja niunia 1
dekiel 13 Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Twoja niunia ma się dobrze .Jechałeś spokojnie koło dotknęło krawężnika a nie uderzyło. Pomalujesz felgę i zapomnisz o sprawie. Mechanicznie ok. 1
audi moja niunia Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Opublikowano 26 Listopada 2019 W dniu 24.11.2019 o 23:43, dekiel 13 napisał: Twoja niunia ma się dobrze .Jechałeś spokojnie koło dotknęło krawężnika a nie uderzyło. Pomalujesz felgę i zapomnisz o sprawie. Mechanicznie ok. dzieki
Rekomendowane odpowiedzi