kearto88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Witam wszystkich pewnie mój problem jest tu gdzieś opisany ale potrzebuje pomocy, już mówię w czym rzecz, ostatnio miałem taką przypadłość że pękł mi pasek od alternatora i dostał się pod koło od rozrządu co przyczyniło sie do tego że przeskoczyć mi rozrząd. Bo rozebraniu wszystkiego ustawieniu od nowa rozrządu, silnik działał normalnie, potem zauważyłem że turbina ma luz na wirniku więc wymieniłem na nową, rozebralem także dolot i okazało się że jest cały zasyfialyczarnym starym szlamem i egr tak samo wszystkowyczyszczone i powinno śmigać i okazało się jednak że nie gdy mam podłączony przewód podciśnieniowe od Egr to jest problem aby ruszyć samochodem jest strasznie słaby i trzeba dać więcej gazu, i zostawia wtedy czarna chmurę dymu z tyłu gdy go odlacze jest dobrze ale czuję że powyżej 3000obr nie ma takiej mocy jak miał kiedyś. Proszę o pomoc
przem8 Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zacznij od logów. Bez tego raczej możesz zapomnieć o jakiejkolwiek pomocy. 1
kearto88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 Ok będę w domu w piątek to zrobię a mógłbyś powiedzieć które dokładnie mam zrobic
adek1983 Opublikowano 20 Listopada 2019 Opublikowano 20 Listopada 2019 A sam EGR działa poprawnie? Sprawdź czy pracuje w pełnym zakresie. Przyczyną może być też przepływomierz albo czujniki temperatury cieczy/paliwa.
kearto88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Właśnie na kompoterze cały czas mam błąd czujnika paliwa, a egr działa bo jak podłączam przewód podciśnienia to widać jak się porusza do końca odlaczam go i się zamyka Edytowane 20 Listopada 2019 przez kearto88
adek1983 Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 To czujnik do wymiany. Kosztuje grosze, a wymiana prosta. Zakup sobie od razu nowe uszczelki pokrywy pompy wtryskowej.
kearto88 Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 Czujnik wymieniony, błędu czujnika już nie ma a logów nie mogę zrobić bo nie mam takiego kompa ale zrobiłem zdjęcia ze v-skana jeśli pomogą to wrzucam
Rekomendowane odpowiedzi