Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0T USA jaka MOC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie. Jestem w trakcie ściągania a4-ki z USA. Na początku byłem przekonany, ze jest to wersja 225KM. Poczytałem trochę o tych silnikach i zobaczyłem, ze są tez wersje 180 KM? Rok produkcji jest 2015 a modelowy 2016. Jak myślicie, który tam może być motor bo już zgłupiałem. Nie mam jeszcze kodu silnika. Tylko nr VIN posiadam. W raportach nie ma KW ani KM..

Dzieki wielkie za odpowiedzi.

Opublikowano

Skoro masz VIN to wystarczy go rozkodować i będziesz wiedział.
Z USA to głównie 162kw czyli 220KM silniki już poprawione.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie najlepiej rozkodowac? Na jakiej stronie? 

Opublikowano

Obawiam sie ze mozesz tam miec silnik z kodem CPMA, co prawda posiada on juz zmieniony kolektor ssacy i dolozony jeden polwtrysk paliwa, ale remontowalem juz kilka takich silnikow na pobor oleju i mam jeszcze z 2 sztuki takie umowione..

Opublikowano
  • Autor

No to będę żył teraz w stresie do momentu aż nie podniósł maski i sprawdzę co tam dokładnie jest.. Wszyscy ogólnie piszą, że te silniki po. Lifcie są udane. Ciężko to wszytko ogarnąć.. :)

Opublikowano

Napisz do kolegi "Dev" on rozkoduje Ci będziesz widział na czym stoisz.\

Opublikowano

Mam CPMB i zero problemu z olejem. Auto super.

czym sie różni cpma od CPMB? 

Opublikowano
Godzinę temu, Osiollekk napisał:

Mam CPMB i zero problemu z olejem. Auto super.

czym sie różni cpma od CPMB? 

Cpma byl produkowany w roczniku 2013, cpmb 2014-2016 i podniesiona moc do 220KM.. oby dwa silniki dostosowane w usa do stosowania paliwa flex fuel E85

Edytowane przez kixi4

Opublikowano
16 godzin temu, kixi4 napisał:

Cpma byl produkowany w roczniku 2013, cpmb 2014-2016 i podniesiona moc do 220KM.. oby dwa silniki dostosowane w usa do stosowania paliwa flex fuel E85

Ale pierscienie Na tłokach chyba poprawione? 

Opublikowano

Nie do konca.. szerokosc jest ok, ale pierscien olejowy jest z malutkimi otworami do odprowadzania oleju i z czasem lubia sie zatykac i wtedy zaczyna sie jakis pobor oleju.. a jaki masz przebieg?

Opublikowano

Ja mam 72tys. U mnie od 35tys. Olej wymieniam co 9-10tys. Do następnej wymiany zjeżdża mi na MMI gdzies do połowy, może nawet nie. Wiec jak narazie jest tak jak powinno :) 

Opublikowano

Oj to jeszcze troche, w tych silnikach jakis pobor zaczyna sie przy przebiegu 130-150tys km.

Opublikowano
  • Autor

A co trzeba zrobić żeby nie brał oleju. Tak teoretycznie pytam. Jaki to jest ew. koszt?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba kupić xado antykoks anticarbon do czyszenia pierscieni znajdziesz to na necie szybko lub na portalu aukcyjnym do 50zł.

Robisz czyszczenie tym z podwójna dawką. 

Jak zrobisz całą procedurę to potem powtarzasz ją jeszcze raz.

Zmieniasz olej np na taki jak ja mam tzn Millers EE 5W40 long life i wymieniasz go max co 10tys km.

Ja mam CPMA o przebiegu aktualnie 117 tys km i  od wymiany do wymiany nie ubyła mi ani jedna cegiełka.

Trzeba też zaznaczyć, że obrotomierz mojego auta nie ogląda czerwonego pola. Znam takich co codziennie upalaja do odcinki i latają vmaxem i tam żebys nie wiem jaki olej lał i jakie pierscienie założył to i tak będzie pobór oleju bo to silnik z turbiną.

Przy takim palowaniu to 1.8 też będzie brał olej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat żeby nie zaśmiecać forum. Mam prośbę o rozkodowanie VINu WAUHFAFL6DN037326. Auto też jest z USA. A tu link do auta wszelkie uwagi mile widziane.

WWW.IAAI.COM

2013 AUDI A4 PREMIUM PLUS for auction at Spokane (WA) branch location. Current Bid: $700 - - Mileage: 63,169 mi - Color: Gray - Stock: 27018535

Edytowane przez hugo1303

Opublikowano

WAUHFAFL6DN037326 data produkcji 29.01.2013, a4 quattro, silnik caeb, skrzynia nsp

Opublikowano
1 godzinę temu, kixi4 napisał:

WAUHFAFL6DN037326 data produkcji 29.01.2013, a4 quattro, silnik caeb, skrzynia nsp

Czy kod silnika można tylko po VIN-ie odnaleźć czy jest inny sposób? Wiadomo auto jest w USA więc fizycznie nie ma opcji.