hanko Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Witam wszystkich, audi a4 alt 2001r. Problem jest taki: trochę z oporem wchodził bieg 2 , a posłuchałem fachowców i zmieniłem olej w skrzyni biegów na SWAG 40.93 2590. Po zmianie dwójka i trójka wchodzi ciężej - czyli jest trochę gorzej. Fachowiec następny poradził mi zmianę oleju na ATF Dextron 2, tylko nie wiem, czy go zastosować jako płukankę, czy już jeździć na nim?
hanko Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2019 oczywiście, Atf Dextron 2, poza tym precyzuję: skrzynia GOC manual---pozdrawiam -ak
maciejhildek1982 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Witam, też miałem problemy z 1 i 2, wymieniony olej i dalej d..pa. Teraz przy wymianie dwumasy i sprzęgła poprosiłem mechanika aby przesmarował wszystkie cięgna od drążka zmiany biegów do przekładni i kłopot z głowy. Jeśli chodzi o olej to ja polecam fuchs sintofluid 75w80. Jeden z najlepszych możliwych do skrzyń biegów. Polecam obejrzeć tzw. test kulki dla tego oleju.
kamil-vag Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Jest podwieszony temat o doborze oleju, pisz tam: https://a4-klub.pl/topic/274723-jaki-olej-najlepszy-do-skrzyni-biegów-zasady-doboru-i-przykłady-w-1-poście/#comments
Rekomendowane odpowiedzi