Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż podgrzewanej kanapy w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3T0959772B koledzy musi być moduł o takim nr? Nie może być z końcówka D? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszym i najprostszym sposobem montażu grzanej kanapy jest panel od przedlifta 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy temat ogarnięty, uszkodzony moduł, kupiony drugi i wszystko śmiga, kanapa i oparcia grzeją. 

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć,
też postanowiłem zamontować sobie podgrzewanie kanapy, wersja Polift. Poniżej przedstawiam opracowany schemat wiązki - tabela z rozpisem pinów w kostkach. Jeżeli ktoś nie ogarnia wiązek polecam VAG-INSTAL. Jestem jeszcze w trakcie przygotowywania, zatem post będzie edytowany w miarę postępów.

Części i koszt:
- Instalacja (poniżej opis), ja kupiłem tą: LINK DO INSTALACJI OD VAG-INSTAL
- Przekaźnik (3T0959772B) 100zł
- Panel z przyciskami (8K0864376F, 8K0963563A, 8K0963564) 300zł - jest to bardzo ciężko dostępny panel.

- Uchwyt przekaźnika (8K0907102) 25zł
- Maty - miałem sprawne ze starych foteli, więc postanowiłem je przerobić, gdyż mam fotele materiałowe. Oryginalnie powinny być 8K0963555AK 

Numery kostek, pinów można znaleźć w rosyjskim linku z początku wątku.

Przerobienie mat

W związku z tym, że wymieniałem fotele zwykłe na kubełki (oba zestawy materiałowe) to zostały mi po starych kompletne sprawne maty (8K0963555 i 8K0963557). Postanowiłem je przerobić - wymienić kostkę zieloną - fotele mają odwrotne kostki niż kanapa. Nr kostek jakie są potrzebne do przerobienia mat to: 4F0937731, kupiłem je razem z pinami. Maty trzeba delikatnie przyciąć na uchwytach i tak, aby wpasowały się w wycięcia, ale nie wpływa to na ich działanie. Rozbieranie oparcia zaczynamy od wnęki na zatrzask. W załącznikach foto jak wygląda rozbieranie oparcia.

Instalacja
Mimo, że ogarniam schematy i instalacje bez problemu, to zdecydowałem się na zakup od VAG-INSTAL, gdyż koszt przygotowywania samemu byłby może trochę niższy, a w związku z brakiem czasu nie miałem kiedy się bawić w kompletowanie pinów itp. Nie polecam kupować w ASO, gdyż będzie więcej roboty - trzeba przygotować samemu kable od kostki T8 do mat, bezpieczników, masy i podświetlenia.

Instalacja z ASO: wszystkie kostki jak fabryka (jest kostka łącząca T8), ale część instalacji trzeba wykonać samemu i dokupować kable, kostki jak w rosyjskim linku, więc jest drożej.

Instalacja od VAG-INSTAL: nie ma kostki T8, ale wszystko jest przygotowane jedynie do przeciągnięcia kabli, wpięcia ich w odpowiednie miejsca i podlutowania w 2 miejscach. Do tego jest super instrukcja jak podłączyć.
Instalacja samemu: sporo pracy, trzeba kupić wszystkie piny, kostki, kable. Koszt wychodzi niewiele mniej niż ta z VAG-Instal

Nie wiem jedynie jak zamontować uchwyt do przekaźnika.

Pinout.png

20241207_121036.jpg

20241207_121124.jpg

20241207_121232.jpg

20241207_121554.jpg

Edytowane przez michalspam94