Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż podgrzewanej kanapy w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie widziałem gdzieś na necie ze istnieje możliwość założenia podgrzewanej tylnej kanapy (mianowicie przednie mam podgrzewane ) czy ktoś z was robił takiego moda ?? jakąś liste części i manual można prosić?

Opublikowano

Ja się przymierzam do tego bo wymieniałem całe wnętrze. I to nowe ma grzanie tylnej kanapy. Niestety mój rocznik to 2009, więc to jest przed-lift. W przed-lifcie nie ma sterownika od grzania tylnej kanapy u Ciebie będzie bo masz po-lifta, więc pierwsze to się zorientuj o ceny i dostępność takich sterowników i czy ma ochronę komponentu.

Opublikowano
21 godzin temu, gdajaca napisał:

Ja się przymierzam do tego bo wymieniałem całe wnętrze. I to nowe ma grzanie tylnej kanapy. Niestety mój rocznik to 2009, więc to jest przed-lift. W przed-lifcie nie ma sterownika od grzania tylnej kanapy u Ciebie będzie bo masz po-lifta, więc pierwsze to się zorientuj o ceny i dostępność takich sterowników i czy ma ochronę komponentu.

sterownik ogrzewania tylnej kanapy nie ma ochrony komponentu więc spokojnie można działać,

temat nie jest trudny do ogarnięcia - robiłem to u siebie

poniżej zamieszczam manual

logo.og.png
WWW.AUDI-CLUB.RU

Коллеги, добрый день. Хочу поделиться своим опытом по самостоятельной установке обогрева задних сидений. Сознательно...

Opublikowano

Czołem ira2.

Ja pa ruski nie szprechen anforczunetly :) ale chciałbym zapytać Ciebie może wiesz, pamiętasz, masz gdzieś w notatkach albo z tego ruskiego poradnika możesz rozszyfrować o numer gniazda 2 pin które przychodzi na wtykę od oparcia. Siedzisko ma taki zielony zestaw wtyka - gniazdo o ile dobrze pamiętam to 6 pin, a oparcie ma czarny 2 pin. Nigdzie nie mogę znaleźć namiarów na tą wtykę. Mam co prawda przed-lifta ale te części będą podejrzewam takie same. A to ostatnia rzecz jakie mi brakuje by skompletować graty do tego. Mógłbyś pomóc ??? 

Opublikowano
38 minut temu, gdajaca napisał:

Czołem ira2.

Ja pa ruski nie szprechen anforczunetly :) ale chciałbym zapytać Ciebie może wiesz, pamiętasz, masz gdzieś w notatkach albo z tego ruskiego poradnika możesz rozszyfrować o numer gniazda 2 pin które przychodzi na wtykę od oparcia. Siedzisko ma taki zielony zestaw wtyka - gniazdo o ile dobrze pamiętam to 6 pin, a oparcie ma czarny 2 pin. Nigdzie nie mogę znaleźć namiarów na tą wtykę. Mam co prawda przed-lifta ale te części będą podejrzewam takie same. A to ostatnia rzecz jakie mi brakuje by skompletować graty do tego. Mógłbyś pomóc ??? 

image.png

jeżeli chodzi o numer 2 z rysunku to jest 1J0 972 734

Opublikowano

No wielkie dzięki. Wygląda na to że to to.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

można wiedziec z czego zastosowałes tylna kanape?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam nie mogę nigdzie dostać sterownika o numerach 3T0959772B

Czy mogę użyć 6R0959772A wygląda że kostka ta sama sterownik jest z polo,up a tam sterowanie jest na przycisk tak jak tylna kanapa w a4

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy jestem na etapie montażu tyłek kanapy, macie może jakiś schemat co i jak podłaczyc? Byłbym bardzo wdzieczny

Opublikowano

Koledzy macie jakieś schematy lub opisy pinów co i jak, gdzie co? Byłbym wdzięczny za odpowiedź. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy nikt nic nie podpowie? 

Opublikowano

Masz manual z ruskiego forum wyżej.

Opublikowano
W dniu 21.05.2022 o 00:16, Langista napisał:

Masz manual z ruskiego forum wyżej.

I nic z niego nie rozumiem, podłaczam i nie działa, a ma może ktos opis tej kości? Ktory pin do czego? To jest kość z wiązki do modułu, zdj 3

IMG_20220523_215018.jpg

IMG_20220523_215041.jpg

IMG_20220523_215114.jpg

Opublikowano
W dniu 23.05.2022 o 22:05, Adam35 napisał:

I nic z niego nie rozumiem, podłaczam i nie działa, a ma może ktos opis tej kości? Ktory pin do czego? To jest kość z wiązki do modułu, zdj 3

IMG_20220523_215018.jpg

IMG_20220523_215041.jpg

IMG_20220523_215114.jpg

Panowie ktos coś z tym opisem kości? Zaczyna mnie gonić czas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy z wiązki wychodzą dwa czarne kable(czarno-zielony i czarno-zułty) który z nich to prawa a który lewa strona? 

Opublikowano

Czarno-żółty prawa strona.

Nie wiem kolego czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale moim zdaniem kolory przewodów, które podałeś należą do wiązki z polifta a Ty masz zgodnie z profilem przedlifta. Okablowanie i ogrzewanie siedzeń różni się znacznie w tych dwóch wersjach. Wersje przedliftowe mają pokrętła, poliftowe przyciski ze sterownikiem. 

Screenshot_20220724-212543_mobilede.jpg

Screenshot_20220724-212328_mobilede.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
W dniu 24.07.2022 o 21:05, Muskel1 napisał:

Czarno-żółty prawa strona.

Nie wiem kolego czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale moim zdaniem kolory przewodów, które podałeś należą do wiązki z polifta a Ty masz zgodnie z profilem przedlifta. Okablowanie i ogrzewanie siedzeń różni się znacznie w tych dwóch wersjach. Wersje przedliftowe mają pokrętła, poliftowe przyciski ze sterownikiem. 

Screenshot_20220724-212543_mobilede.jpg

Screenshot_20220724-212328_mobilede.jpg

Opublikowano

Tak kolego, wiem, montuje z polifta do przed lifta,to raczej żaden problem jak montuje wsztstko od podstaw,z polifta są ładniejsze i takie wole, zresztą pisałem o tym na początku posta,i chodziło mi o oznaczenia kabli i gdzie ktory idzie, ale chyba juz sam rozgryzłem, przed lift miał dużo prościej to rozwiązane, bo regulatory sterowaly wszystkim, a w polifcie steruje przekaźnik ktory dzięki bogu nie posiada c p. 

Edytowane przez Adam34

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 31.07.2022 o 10:48, Adam34 napisał:

Tak kolego, wiem, montuje z polifta do przed lifta,to raczej żaden problem jak montuje wsztstko od podstaw,z polifta są ładniejsze i takie wole, zresztą pisałem o tym na początku posta,i chodziło mi o oznaczenia kabli i gdzie ktory idzie, ale chyba juz sam rozgryzłem, przed lift miał dużo prościej to rozwiązane, bo regulatory sterowaly wszystkim, a w polifcie steruje przekaźnik ktory dzięki bogu nie posiada c p. 

Opublikowano

Koledzy pomocy, już mi ręce opadają, robię wszystko zgodnie z tym ruskim manualem i lipa, efekt jest taki, jeden panel świeci się cały a drugi dwie kropki, jeden słabiej, drugi bardziej, maty podpięte czy nie to tak samoIMG_20220924_171727.thumb.jpg.4237f03c4f4a41f1fa182be48742e4bd.jpg