Jump to content
IGNORED

[B6 ALT] Zamiana skrzyni multitronic na manualną

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś wie,czy da się zmienić multitronica na manual?

Wiem,że mechanicznie nie ma problemu,ale co z elektroniką?

Posted

Witam.

Wysłałem dzisiaj zapytanie o dokładne dane zakładu, który to wykonał u jednego z kolegów z AKP. Wymienił multitronika na skrzynię manualną - koszt to 4600 zł. Napisał, że po wymianie wszystko działa jak trzeba. Jak dostanę namiar na ten zakład to podam go tutaj - może będą inni zainteresowani.

pozdr. :)

Posted

OK dostałem przed chwilą odpowiedź na moje zapytanie:

Cytat:

"tel do goscia co to przerabia 504100298 on poda adres itp."

A więc poprostu zadzwoń i jeszcze daj znać na forum.

pozdrawiam :wink4:

[EDIT +]

Na Forum Audi Klub A6 znalazłem jeszcze w podpisie takie info:

"Przeróbki Skrzyni Biegów Automat na Manualn Diagnostyka Samochodowa ''Karol Max"

Audi VW 509023920"

Posted

w/g mnie to elektronicznie nic sie nie zmienia, zeminisz kodowanie silnika tak zeby wiedzial ze współpracuje z manualem i bedzie działać...

Posted

Nie mogę zmienić kodowania sterownika silnika i abs z esp. Mam odpowiedni login do abs,ale mimo to kodowanie nie zmienia się.

Chyba dam sobie spokój i oddam skrzynię do naprawy.

Posted

Rob555 z naszego forum, ma swój warsztat w Gdańsku ostatnio przestrajał Golfa, w którym był robiony i nie dokończony set up skrzyni i słyszałem, że poradził sobie z tym, bardzo szybko.

Posted

Gili :) na jednym z forów (chyba A6) jest kolega, który poszukuje najlepiej w Trójmieście lub jak najbliżej zakładu od ASB gdzie specjalizują się w multitronikach. Czy znasz kogoś takiego ? Ja polegam tylko na Sserwisie, ale dla niego to chyba będzie za daleko.

Sorka za OT.

Posted

Cały czas szukam :gwizdanie:

Dostałem cynk, że w Poznaniu jest super warsztat, ale jak się nie przekonam sam, to nie polecam, bo można niechcący narobić komuś problemów.[br]Dopisany: 23 Marzec 2009, 16:56_________________________________________________

http://www.skrzyniebiegow.pl/

ZUH "Sosnowski"

ul. Śnieżna 3

80-554 Gdańsk

tel. 058 343 20 44

Podobno najlepsi w automatach w Trójmieście :wink4:

Posted

Gili Dzięki Wielkie :good: Przekazuję od razu adres zakładu - mam nadzieję, że mu pomoże. Jak się uda i coś się dowiem to dam znać :)

pozdr.

Posted

Byłem dziś u Sosnowskiego i wymieniałem tam olej w skrzyni.

Oczywiście skrzynia zalana była nie tym olejem co powinna, to potwierdza ''fachowe'' podejście Niemieckich warsztatów.

W serwisie tym nie naprawiają Multitroników i nie robi tego nikt w Trójmieście.

Więc przepraszam za mylne namiary.

Dziwi mnie to, że rzadko przyjeżdża do nich multi na wymianę oleju, za to raz w tygodniu, dzwoni ktoś z awarją.

Kierownik, bardzo polecał SSerwis.

Posted

Przzeciez multi to swietna skrzynia i jest bezawaryjna jak tip.... :evil:

No jest. Tylko nie wiem, co powoduje ten szyderczy uśmiech.
Posted

Przzeciez multi to swietna skrzynia i jest bezawaryjna jak tip.... :evil:

Który tip jest bezawaryjny? :cool1::mysli:

Wszyscy, których znam a mają tiptronik, naprawiali tą skrzynię lub wymieniali, a przecież to prehistoryczna konstrukcja, która zamula samochód i przyczynia się do nadmiernego apetytu na paliwo... i nie ma się w niej co popsuć :evil: