Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pytanie o czasy wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam wielka prosbe o wyjasnienie jakie powinny byc czasy wtrysków dla tego silnika.A przedewszystkim jak sie je koduje?Powiem szczerze ze nie mam o tym zielonego pojecia ale kolega ktory posiada vag i zaoferowal mi pomoc w tym temacie,powiedzial ze jest w stanie to zrobic.Oczywiscie pod warunkiem ze jakis zyczliwy kolega z forum pomoze nam w tym i wytlumaczy jak sie to ustawia?Z góry dziekuje za wszelka okazana pomoc.

Opublikowano

U mnie (seria) 18ms przy 6000RPM, pełne obciążenie silnika. Regulacje możesz zrobić w zakładzie specjalizującym się w chip tuningu.

Opublikowano

u mnie też jest cos namieszane bo przy max.otwarciu przepustnicy jest 30 ms

czeka mnie korekta

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odzew.Powiem inaczej:interesuje mnie jaki kolega ma czas na biegu jałowym,na zimnym silniku?Wymieniono u mnie rozrząd i po tym zaczeły sie problemy z uruchamianiem zimnego silnika.Tak jakby brakowalo paliwa.Poczytalem że po wymianie rozrzadu mogla rozlegulowac sie mapa wtrysku.Wszystkie inne podzespoły odpowiedzialne za rozruch są sprawne,także chyba tylko to pozostało :confused4:

Opublikowano

Witam

Sądzę że nie masz pompy wtrysku(nie ten rocznik). Przy tym co masz nie ma się Ci co rozregulować, najwyżej mechanicy coś mogli poknocić z rozrządem (to jest największe prawdopodobieństwo)

Jeżeli przed remontem nie miałeś problemu z odpalaniem to proponuję dokładnie sprawdzić położenie kół pasowych od rozrządu.

Odradzał bym natomiast dokonywanie zmian w ECU.

Podam Ci czasy wtrysków i wskazania przepływki ale tylko tak dla porównania: zimny silnik po odpaleniu 4,3ms MAF 4,4g/s

po chwili 3,15ms MAF 3,7g/s i sukcesywnie schodzi do pełnego rozgrzania -około 1,9ms MAF 2,1g/s .

Pozdrawiam

Ps. Po odłączeniu akumulatora podczas remontu ECU powraca do ustawień fabrycznych i może jedynie chodzić lepiej.Po przeprowadzeniu wszystkich procedur związanych z odłączeniem akumulatora.