Daniel20010417 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Witam, mam taki problem średnio raz w tygodniu zapala mi się kontrolka oleju żeby zgasła muszę odkręcić akumulator na chwilę i na kolejny tydzień jest spokój co może być przyczyną prosił bym o pomoc.
przem8 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Kontrolka ciśnienia czy poziomu oleju?
Daniel20010417 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2019 10 godzin temu, przem8 napisał: Kontrolka ciśnienia czy poziomu oleju? Poziomu
B@cardi Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Nie trzeba odłączać akumulatora wystarczy że na przekręconym zapłonie otworzysz maskę na kilka sekund aż zgaśnie kontrolka
Daniel20010417 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2019 Tego akurat nie wiedziałem dzięki teraz szybciej mi z tym pójdzie jak się zapali. Ale co może być przyczyną bo w ogóle nie powinna się zapalać
B@cardi Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Jeżeli masz olej w normie czyli przy maksimum na bagnecie to jest to wina elektryki czyli zaczął bym od tego czy na przekręconym zapłonie widać na fisie że masz otwartą maskę? Jeżeli nie to masz problem z czujnikiem maski i wtedy błąd może ci wyskakiwać i albo wymiana zamka z czujnikiem albo naprawa, druga przyczyna do sprawdzenia okablowanie od czujnika poziomu oleju w misie olejowej czy nie jest gdzieś przetarte, czujnika poziomu bym na twoim miejscu nie wymieniał nie potrzebne koszty nikomu nie pomogło to że wymienili.
Rekomendowane odpowiedzi