valokuvaaja Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Witam, Wiec jak to jest??? Poprawcie mnie jesli zle rozumuje. Jesli po wlaczeniu radia Concert I pojawia sie napis BOSE to bedzie gralo jednakowo dobrze zarowno ze standardem (Nokia) jak i z systemem bose? Jesli nie pojawia sie nic to nadaje sie tylko do zestawu standardowego?
Grzesiek234 Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Witam Bose jest systemem w pełni aktywnym czyli wszystkie głośniki są zasilane z zewnętrznych wzmacniaczy (wzmacniacz w radiu jest wyłączony)czyli radio przestawione na taki system nie będzie dobrze grało w standardowym zestawie (powinny grac głośniki w tylnej półce bo w standardzie też są aktywne), będzie brak dźwięku z głośników przednich. Jednak jak grzebałem vagiem w radiach audi to była tam funkcja wyświetlania napisu bose po włączeniu radia bez wyłączenia wzmacniacza, nie pamiętam tylko czy w concercie 1 jest to samo. Ogólnie bose posiada każdy concert 1 i uruchamia się go po prostu vagiem więc jeśli myślisz o zakupie radia a masz dostęp do vaga to nie musisz się przejmować czy wyświetla bose czy nie bo to 5min. roboty i dostosujesz do posiadanego zestawu. W concercie 1 należy zwracać uwagę na problemy z potencjometrem, informacje znajdziesz na forum co i jak. pozdrawiam
valokuvaaja Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 dzieki za podpowiedz. Kupilem concerta robionego przez panasonica, tak wiec klopoty z procesorem odpadaja. Co ciekawe, mam opcje BOSE wlaczona i wszystkie glosniki graja tak jak powinny. Sprawdzilem tez w ksiazce kodow i jest tam symbol 8RN oznaczajacy system 8 aktywnych glosnikow.
rafal417 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam Dzieki za pojasnienie ,właśnie wymieniam chorusa na concerta I .Zakupilem concerta i czekam na radyjko.Mam nadzieje ze bedzie smigac bez probl. bo w kodach wyposazenia tez mam 8RN = 8 speakers (active) . :gwizdanie: pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi