Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Globalny problem z elektryką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od roku jestem posiadaczem b6 2003r, 1.9 130km, avant, kod silnika AVF. jakiś czas po zakupie zauważyłem, że czasami nie mogę otworzyć lub zamknąć samochodu z kluczyka jakby bateria padła, ale wymiana nic nie zmienia, sporadycznie problem powraca. Tak samo raz samochód potwierdza zamknięcie samochodu mrugnięciem awaryjkami a czasami nie. Do tego jakiś czas temu padło mi poziomowanie ksenonów... Miesiąc temu zaczęły mi się wyłączać lampy, na zmianę, raz jedna, raz dróga, czasami na 2sek czasami na 5sek. Ogólnie żarniki to jakiś mtechnik i już bardzo słabo świecą. I na to wszystko jakieś dwa dni temu pojawił mi się komunikat sensor płynu chłodniczego, dla pewności dolałem trochę płynu, ale komunikat co jakiś czas się pojawia i sam znika... Czy ktoś miał podobne problemy, czy to wszystko składa się w jakiś większy problem czy to wszystko to zbieg okoliczności i zwyczajne nałożenie się kilku osobnych awarii. A co do lamp i żarników czy ich aktualna słaba jakość wiązki światła i wyłączanie się to wina tylko zarników czy przetwornice, a może jedno i drugie.... Pomocy!!!!! 

Opublikowano

Co do potwierdzenia zaryglowania zamków weź sprawdź wiązki w przelotkach drzwi, i mikrostyki informujące o zamknięciu otwarciu drzwi. Bo brak mignięcia przynajmniej u mnie w B7 jest wtedy gdy któreś drzwi/maska /bagażnik są niedomknięte. Na fisie nie pokazuje Ci czasem otwartych któryś drzwi? Pod kompa podpinałeś? Jakieś błędy od centralnego? Drzwi? Zamków? 

Co do poziomowania to tak samo podłącz pod kompa zobacz co powie, może być któryś czujnik, może być sterownik itd... 

Tak czy siak podłącz kompa sprawdź wszystkie systemy i napisz jakie są błędy. 

Zaś co do słabego światła to poza wujowymi żarnikami może być jeszcze wypalony odbłyśnik w soczewce lub brudna sama soczewka.