Paul09 Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Od jakiego czasu silnik w moim aucie dziwnie się zachowuje. Po uruchomieniu, kiedy silnik troszkę się rozgrzeje następuje efekt tzw. falowania obrotów. Po nagrzaniu silnika do temperatury optymalnej ten efekt zanika. Po podpięciu programu diagnostycznego pokazują się błędy na przepływomierzu. Po skasowaniu błędów wszysto na pewien czas wraca do normy. Nie wiem czy mam zamontować w tej sytuacji nowy przepływomierz czy może jeszcze sprawdzić przepustnicę
wesz82 Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Witam! Co do przepływki to odepnij ją i jak nie poczujesz różnicy to jest do wymiany! Przepustnicę warto byłoby przeczyścić i zaadaptować Co rozumiesz na pewien czas znika?? Błędy wyskakują ponownie??
Paul09 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 tak , dosłownie po 2-3 dniach objawy wracają
wesz82 Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 tak , dosłownie po 2-3 dniach objawy wracają A jak jest z Vag-iem,błędy wyskakują ponownie??? poszukaj jak przeczyścić przepływkę i przepustnicę może to coś pomoże.
Paul09 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 Vag pokazuje błąd na przepływomierzu gdy objawy wracają Wymontowałem przepływomierz i nie było na nim nawet grama nieczystosci.
wesz82 Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Vag pokazuje błąd na przepływomierzu gdy objawy wracają Wymontowałem przepływomierz i nie było na nim nawet grama nieczystosci. A jak z dynamiką????
Paul09 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 dynamika spróbuję zrobić tak jak mówiłes odepnę przepływomierz , i zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi