m_nog Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam! Jestem świeżo po modzie i ciagnie swietnie Ale czy te wykresy są normalne i wiarygodne? Czy widać tu jakieś problemy? Dlaczego moment jest tak niski? Z góry dzięki
damian19886 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 W serii powinno być 320Nm wiem że jak robisz mapę silnika ze skrzynią multi to przelicznik jest inny niż w tradycyjnej skrzyni, może tuner zapomniał o tym bo wątpie byś miał tak niski Nm.
m_nog Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Byc moze.... tylko ja specjalista w tej dziedzinie nie jestem. Mapę robił doswiadczony Gosc i mu zaufalem, ale hamowal jego kolega w innej lokalizacji i multitronic to w tej kwesti byla dla niego nowosc. I na forum jest duzo wykresow 2.0tfsi ale nic z multitronic. Wszystkie z nich kręcą do ok 6500obr… u mnie jest pomiar na 5500obr... Ale to nie wplywa przeciez na moment... Dodam ze pomiar byl przy pedale na maks, ale bez wcisnietego kickdown. W trybie manual po wcisnieciu kickdown skrzynia zredukowala bieg. Czy to normalne? Macie jakies doswiadczenia z multi? Edytowane 13 Stycznia 2020 przez m_nog
damian19886 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Przy jakim przebiegu robiłeś mapę? Też planuję latem zrobić mapę.
Rekomendowane odpowiedzi