motospectrum Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Borykam się z problemem wypadających zapłonów w S4 (3 i 5 cylinder) Wymienione zostały świece, cewki podłożone z drugiego sprawnego auta, wymieniona pompa paliwa, zamienione wtryski miejscami. Problem pojawia się podczas ostrej jazdy, po zagrzaniu silnika w średnim zakresie obrotów. Po wyrzuceniu błędu wystarczy ponownie uruchomić silnik i błąd się sam kasuje. Nie wraca do momentu ostrzejszej jazdy. Czy ktoś poradził sobie z podobnym problemem?
motospectrum Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2020 Tak, ale oddałem jeszcze w inne miejsce by zrobiono to jeszcze raz
motospectrum Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2020 Kompresja zmierzona w dwóch niezależnych warsztatach. Jakieś pomysły? Mogę podjechać, zostawić auto w promieniu 200km od Łodzi
DarekS4 Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Chcesz to przywieź. Ale mam inne pytanie. Auto krajowe czy sprowadzone z USA. czy był robiony jakiś soft ?? Kolejny temat jak głęboka diagnostyka silnika została wykonana oprócz mierzenia kompresji ?? Czy mechanicy szukali w ogóle problemu ??
Tomekkk828 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Odkopię temat bo borykam się z podobnym problemem, znalazłeś przyczynę?
Biaggi Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Tutaj jest opisana inna przyczyna:
Rekomendowane odpowiedzi