wojciechesnk Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Witam mam problem czujnikiem temperatury spalin g235 Mruga mi cały czas kontrolka od świec żarowych i brak mocy po podłączeniu vaga pojawia się taki błąd Proszę o jakim pomóc z państwa strony co z tym robić Edytowane 14 Stycznia 2020 przez wojciechesnk
lewiatan1989 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 7 godzin temu, wojciechesnk napisał: Proszę o jakim pomóc z państwa strony co z tym robić Wymienić czujnik i po problemie. Jeżeli chcesz go sprawdzić w celu wyeliminowania uszkodzenia np. instalacji to każdy czujnik temperatury działa poprzez zmianę rezystancji. Szukasz jaka powinna być rezystancja przy jakiej temp nagrzewasz go i sprawdzasz na nim opór. Jeżeli będzie się zmieniał zgodnie z zaleceniami to oznacza, że czujnik sprawny. Jednak osobiście obstawiam, że to on padł. Możesz wzrokowo przy demontażu skontrolować stan kostki i kabli.
wojciechesnk Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2020 A czy to nie będzie jakiś problem z dpfem
lewiatan1989 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 2 godziny temu, wojciechesnk napisał: A czy to nie będzie jakiś problem z dpfem A jaki pokazuje stan wypełnienia dpf? Wypala się prawidłowo? Jak poszukasz jaki jest zakres rezystancji dla różnych temp będziesz mógł sprawdzić czujnik i tym samym zweryfikować czy problem leży po stronie czujnika czy dpf
wojciechesnk Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2020 Byłem dzisiaj u elektryka i taki błąd pokazuje
Rekomendowane odpowiedzi