Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Komplet zawieszenia sportowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam w planach obniżyć nieco samochód, oczywiście w grę wchodzi cały zestaw czyli sprężyny,  amortyzatory i geometria. Efekt końcowy to 40mm na przód i 30mm na tył. I tu moje pytanie. 

Jest ktoś z was już po takiej operacji? Czy możecie pochwalić się prowadzeniem samochodu, zbieraniem zakrętów czy przyczepnością? Jest lepiej i nie tylko wizualnie?

Opublikowano

Witam. 

Na sportowym zestawie Eibacha zachowanie samochodu na drodze jest dużo przyjemniejsze. Sztywne i nie za twarde. W sam raz. 

Opublikowano

Potwierdzam sam niedawno u siebie montowałem - na autostradach jeździ się miodzio :) żaden wiatr za ekranów nie jest mi straszny a drogi się trzyma, że ho ho - zresztą możesz zerknąć w moim wątku jak było jak jest :)

Pozdrawiam, 

Darek 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, R4xx napisał:

Witam. 

Na sportowym zestawie Eibacha zachowanie samochodu na drodze jest dużo przyjemniejsze. Sztywne i nie za twarde. W sam raz. 

21 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Potwierdzam sam niedawno u siebie montowałem - na autostradach jeździ się miodzio :) żaden wiatr za ekranów nie jest mi straszny a drogi się trzyma, że ho ho - zresztą możesz zerknąć w moim wątku jak było jak jest :)

Pozdrawiam, 

Darek 

Nie macie teraz problemów z parkowaniem czy wjechaniem na krawężnik? tego się obawiam, że gdy dołożę jeszcze jakąś dokładkę czy zderzak z sline to nie wjadę na próg zwalniający :D

Opublikowano
2 minuty temu, vofrrn napisał:

Nie macie teraz problemów z parkowaniem czy wjechaniem na krawężnik? tego się obawiam, że gdy dołożę jeszcze jakąś dokładkę czy zderzak z sline to nie wjadę na próg zwalniający :D

Z progami problemów brak, ale krawężniki.. Będziesz miał niższe auto, więc oczywistym jest, że trzeba będzie uważać, gdzie się wjeżdża. Coś za coś :wink:

Opublikowano
Godzinę temu, vofrrn napisał:

Kilka progów jest problematycznych szczególnie takie wykładane z kostki brukowej wysokie a wąskie o ile ja powoli na hamulcu przejadę z delikatną obcierką o tyle żona leci przez nie że iskry idą :glupek2:

No krawężniki to inna historia - parkowanie tyłem rozwiązuje problem prawie całkowicie. Ja do tej pory raz zawisłem na odboju pod supermarketem i raz przytarłem zderzakiem wyjeżdżając z garażu podziemnego (ostry kąt). 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.01.2020 o 12:42, lewiatan1989 napisał:

Kilka progów jest problematycznych szczególnie takie wykładane z kostki brukowej wysokie a wąskie o ile ja powoli na hamulcu przejadę z delikatną obcierką o tyle żona leci przez nie że iskry idą :glupek2:

No krawężniki to inna historia - parkowanie tyłem rozwiązuje problem prawie całkowicie. Ja do tej pory raz zawisłem na odboju pod supermarketem i raz przytarłem zderzakiem wyjeżdżając z garażu podziemnego (ostry kąt). 

Przynajmniej wtedy będzie okazja by doszlifować parkowanie tyłem. Nie mówię, że teraz tego nie umiem, ale wtedy będę w tym mistrzem :D dziękuję za odpowiedzi!