Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Czy uniwersalne sondy lambda wystarczą do poprawnej pracy silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem A4 2.8 V6 174KM ze zwykłą instalacją gazową, w VAG-u pokazuje mi błędy LEWI I PRAWEJ SONDY LAMBDA,czy jeżeli kupię uniwersalne do mojego sinika,czy to faktycznie kasa wyrzucona w błoto,nowe ORYGINALNE kosztują bodajże 450zł za sztukę.Wiadomo że przy instalacji gazowej sondy się szybciej kończą.A żeby wyrzucać 900 zł za oryginały to troszkę dużo.Proszę o wasze opinie odnośnie UNIWERSALNYCH SOND.

Opublikowano

Te uniwersalne według katalogu Bosch'a powinny byc OKi: http://moto.allegro.pl/item563111103_sonda_lambda_bosch_vw_opel_skoda_seat_0258986502.html

Cena dużo lepsza od dedykowanych, ale czy jakośc ta sama to już nie wiem.

Pozdr

Opublikowano

no no no no no - absolutnie nie kupuj uniwersalnych sond - lepiej zrobisz jak kupisz oryginalną używaną, niż te uniwersalne - tylko dokładnie sprawdź jaką sondę masz

Opublikowano

mam kolege który kupił uniwersalną co prawda do innego auta bo była tańsza i żałował bo i tak po jakimś czasie musiał kupic oryginał lepiej dac wiecej i kupic oryginał pozdro

Opublikowano

pracuje w warsztacie i kiedys po założeniu takiego wynalazku do auta stracilismy prawie klijenta wiec nie polecam......... :no:

Opublikowano

kup zamiennik dobrej klasy tak jak kolega wyżej pisze allegro :good:

Opublikowano

mam kolege który kupił uniwersalną co prawda do innego auta bo była tańsza i żałował bo i tak po jakimś czasie musiał kupic oryginał lepiej dac wiecej i kupic oryginał pozdro

nie ma znaczenia do jakiego auta - uniwersalna, czyli do wszystkiego i do niczego - kup ori do swojego modelu - tylko sprać jaką masz bo to ważne - jak pisałem - na pewnych częściach nie wolno oszczędzać, bo więcej stracisz jak zysksz :hi:

poszukaj używki na allegro - ja sam już wożę się 2 lata na używce i nie ma problema - ale ori jest i to jest ważne

Opublikowano

Najlepiej kupić ORYGINALNĄ brat muj też miał klopoty z sondą kupil oryginał i jest Ok a w samochodzie ma gaz.

Opublikowano

Znasz takie powiedzenie że na tanie mnie nie stać???

Wywalisz około 400zł za dwie podróby i po krótkim czasie okaże się że i tak musisz kupić ori i masz 400zł w błocie!poszukaj na szrocie,czasem mają naprawdę dobre ceny i towar :wink4: