Opublikowano 4 Maja 201610 l no ale ten banan można kupić z dwoma rozmiarami M12 i M14 z tego co pamiętam .. to to?? czy mylę tematy ??
Opublikowano 4 Maja 201610 l sa 3 rodzaje 1. tuleja 65mm sworzen 12mm (ten wadliwy) 2. tuleja 75mm sworzen 12mm (przejsciówka) 3. tuleja 75mm sworzen 14mm (poprawiony)
Opublikowano 4 Maja 201610 l sa 3 rodzaje 1. tuleja 65mm sworzen 12mm (ten wadliwy) 2. tuleja 75mm sworzen 12mm (przejsciówka) 3. tuleja 75mm sworzen 14mm (poprawiony) dzięki i no właśnie, no.2 czyli przejściówka jest do bani też ??
Opublikowano 4 Maja 201610 l wadliwa jest tuleja.wydaje mi sie ze przejsciowka tez bedzie dobra choc nie probowalem.zalozylem 75 m14
Opublikowano 4 Maja 201610 l no właśnie też tak myślałem że to tylko błąd tulei jest.. no to wszystko jasne zatem dziękuję za wyjaśnienia
Opublikowano 4 Maja 201610 l Tylko jak kupisz nówkę to ok, ale używka będzie miała chyba 7 latek. Poza tym z jakiegoś powodu zmieniono ten sworzeń na większy - pewnie dla poprawy warunków jezdnych.
Opublikowano 4 Maja 201610 l no tak generalnie masz racje na pewno nie bez powodu ale żeby toczyć coś to trzeba miec u kogo.. i ten ktoś musi być dobry bo do byle pierwszego to można, ale dać nie wiem co Edytowane 4 Maja 201610 l przez amaradaar
Opublikowano 4 Maja 201610 l Poczytaj ze dwie ostatnie strony tego tematu - masz tam całe kompendium wiedzy na temat zamiany wahaczy
Opublikowano 4 Maja 201610 l no tak generalnie masz racje na pewno nie bez powodu ale żeby toczyć coś to trzeba miec u kogo.. i ten ktoś musi być dobry bo do byle pierwszego to można, ale dać nie wiem co wystarczy ze ten ktos ma mikrometr i tokarke. ten co mi toczyl mial tokarke z 50tych lat ubieglego wieku sprzet 70 letni ale zrobil mi robote .zawsze mozesz tez przewiercic zwrotnice i nowa tulejka ci podejdie ale osblabisz zwrotnice:) Edytowane 4 Maja 201610 l przez quadral20004
Opublikowano 16 Maja 201610 l Panowie, ktoś wymieniał tuleje na te poliuretanowe z linku na pierwszej stronie? Pomaga to realnie rozwiązać problem wibracji? Jaką twardość wybrać?
Opublikowano 16 Maja 201610 l x Panowie, ktoś wymieniał tuleje na te poliuretanowe z linku na pierwszej stronie? Pomaga to realnie rozwiązać problem wibracji? Jaką twardość wybrać? Ja montowałem czerwone . Jak chcesz to mam kpl wahaczy z wprasowanymi tulejami poliuretanowymi do zbycia. Edytowane 16 Maja 201610 l przez krupskim
Opublikowano 16 Maja 201610 l x Panowie, ktoś wymieniał tuleje na te poliuretanowe z linku na pierwszej stronie? Pomaga to realnie rozwiązać problem wibracji? Jaką twardość wybrać? Ja montowałem czerwone . Jak chcesz to mam kpl wahaczy z wprasowanymi tulejami poliuretanowymi do zbycia.Czyli że poliuretan nic nie dał?Dzięki ale mam całe kompletne zawieszenie do B8. Kupilem na Poznaniu na gieldzie na czarna godzinę.
Opublikowano 16 Maja 201610 l x Panowie, ktoś wymieniał tuleje na te poliuretanowe z linku na pierwszej stronie? Pomaga to realnie rozwiązać problem wibracji? Jaką twardość wybrać? Ja montowałem czerwone . Jak chcesz to mam kpl wahaczy z wprasowanymi tulejami poliuretanowymi do zbycia.Czyli że poliuretan nic nie dał?Dzięki ale mam całe kompletne zawieszenie do B8. Kupilem na Poznaniu na gieldzie na czarna godzinę. Kupiłem poliuretany , zamontowałem i było ok , ale trafiłem kpl z tulejkami od nowszej B8 i go założyłem. Jakoś bardziej wierzę w rozwiązania fabryczne.
Opublikowano 16 Maja 201610 l Czyli mówisz że poliuretan pomaga? Nie szkrzypialy? Nie skrzypią - rok przelatałem i było ok . Myślałem że straciły swoją skuteczność , ale okazało się że opona dostała gdzieś na dziurze i zaczęło lekko wibrować . po wymianie na owe wahacze wyszło że to wina rozwarstwiającego sie kordu opony
Opublikowano 16 Maja 201610 l Ok, dzialam bo irytujace sa te wibracje. Zamawiales konkretnie te z linku w pierwszym poscie czy innej firmy jakiejś?
Opublikowano 18 Maja 201610 l Witam, a ja zakończyłem maraton walki z wibracjami, ogólnie wibracje były powodowane przez kilka podzespołów: amortyzator który na stacji diagnostycznej kilka dni wcześniej wyszedł jako "bdb+" w rzeczywistości był uszkodzony co wyszło u mechanika, tarcza hamulcowa przyhartowana miała bicie, wymiana poduszki pod skrzynia oraz wymiana wahaczy na grube. Kupiłem na allegro wahacze uzywki '14 ori z tulejkami za 600 zł. Mechanik wybil mi starą tuleje na wymiar, podjechałem do tokarza i ztoczył mi tulejki do setnej mm żeby pasowało w zwrotnice. Potem na hunteraz testem drogowym kilka osób mi polecało wulkanizatora na ursynowie i faktycznie, z jednej felgi zdjęli mi 65g (!!!) ciężarków ogólnie ponad 200g mniej na felgach... Rezultat jest taki że nie chce się z samochodu wychodzić Wstawiam fotke tulejki wybitej ze zwrotnicy: http://s32.postimg.org/4mz6nunph/20160516_130518.jpg Różnica sworznia m12 i m14 oraz stożków (sorki za jakość warunki warsztatowe) http://s32.postimg.org/5e4tjn8ud/20160516_130850.jpg Edytowane 18 Maja 201610 l przez Kanashii
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l Panowie i Pani drgania w naszych autach w znacznej większości powstają na skutek złych felg a przede wszystkim opon. Ja w końcu w Lublinie znalazłem człowieka który jest w stanie bardzo dobrze zoptymalizować koło na hunterze.Niestety byłem na 3-4 hunterach i nic nie potrafili zrobić. Straciłem kasę.Tak jak napisał kolega wyżej potrafią zdjąć dużo obciążeń z kół co wpływa potężnie na drgania w aucie.ja miałem drgania ogromne po wizycie u tego Pana drgania ustały, chociaż są delikatnie jeszcze wyczuwalne ale z powodu prawdopodobnie 1 opony która ma bibie którego już nie da się zmniejszyć.Także przestrzegam wszystkich przed zakupem nowych opon bez sprawdzenia. To one są prawie wszystkiemu winne!
Opublikowano 3 Czerwca 201610 l Doważając dokładnie koła usuwasz skutek , nie przyczynę. Jak myślisz , dlaczego od 20010 roku zmieniono wahacze- te nowe są ładniejsze