Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania na kierownicy w zakresie prędkości 110-140 km/h w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skad wiesz ze na dlugi czas.audi nie bez powodu zmienilo m 12 na m14 :) z reszta kupilem je za 250zl z tulejkami,sam wymienilem,przetoczenie gratis wiec zaoszczedzilem 1750 zl :)

Edytowane przez quadral20004

Opublikowano

sam wymienilem
nie ma problemu z wymontowaniem ich z auta? Bo w B7 jest problem bo sruby mocującej nie idzie wyjąc z braku miejsca i trzeba kombinowac.
Opublikowano

sam wymienilem

nie ma problemu z wymontowaniem ich z auta? Bo w B7 jest problem bo sruby mocującej nie idzie wyjąc z braku miejsca i trzeba kombinowac.

Nie ma problemu , nieraz wychodzą razem ze sworzniem

Opublikowano

sam wymienilem

Nie ma problemu , nieraz wychodzą razem ze sworzniem

nie pytam o zwrotnice ale druga strone :)

Opublikowano

Napisałem wyraźnie: to jest wskazówka dla tych, którzy nie chcą kombinować ze starymi wahaczami, toczeniem tulejek, etc...

Jak komuś się zbliża czas wymiany bananów na nowe, to ma podane numery tych poprawionych i może je sobie zamówić/zamontować.

Temat jest dla tych osób, którzy chcą montować nowe ori wahacze, a nie jakieś używki albo zamienniki.

Ad. druga śruba: trzeba tylko odkręcić i zdjąć osłonę termiczną ( i oczywiście wcześniej osłonę plastikową silnika ), wtedy jest dobry dostęp.

Nie trzeba zrzucać całej kołyski jak to było w B7:)

Opublikowano

Nie trzeba zrzucać całej kołyski jak to było w B7:)
i o to mi chodziło :)

Który z was i jak długo jeździ juz na przerobionej tuleji zwrotnicy ze zmienionym wahaczem z polifta??

Opublikowano

pol roku na uzywkach ktore maja 5 lat i spokoj

Opublikowano

A lift nie był czasem dopiero od 2012 roku?

Opublikowano

Zmiany konstrukcyjne zawieszenia były już przed samym liftem.

Opublikowano

A to ciekawa informacja....

Do przedliftowych B8 montowali już inne zwrotnice i inne wahacze z tuleją 75 mm i gwintem 14 mm? :eusathink:

Od którego roku i od którego miesiąca ??

Opublikowano

29gk3rk.jpg

Wahacze kupione poliftowe w doskonałym stanie.Na razie musze sie zastanowic jak zbić tuleje ze sworzni bo za cholere nie chcą zejść a trzeba zdjąć do przetoczenia. :)

Opublikowano

Mi ściągali na prasie i nacisk kilku ton był zanim je zdjeli

Opublikowano

wihajster zwykly 3 punktowy sciagacz i zejda bez problemu.nie wal po nich mlotkiem czasami

Opublikowano

wihajster zwykly 3 punktowy sciagacz i zejda bez problemu.nie wal po nich mlotkiem czasami

ale ze ściągaczem problem bo sworzen kręci sie razem z nim podczac próby zdjecia :decayed:

Opublikowano

mi sie nic nie krecilo,zeskoczyly bez problemu

Opublikowano

Udało sie zdjąć tulejki ze sworzni. Dopiero prasa i nacisk kilku ton dał rade :decayed: Mierzyłem tuleje i maja rozmiar 28mm a pierścien 39,5mm.Czytałem, że trzeba stoczyć do 26mm / 35,5mm żeby od razu pasowalo. :ph34r:

Opublikowano

tak 26,00,kolniez bez znaczenia nawet 35 starczy

Opublikowano

Ja również zakupiłem nowe wahacze z tulejkami i mam nadzieję że raz ma zawsze pozbede się problemu. Numer ktory wytloczony jest na wahaczu nie ma nic wspólnego z numerem w etce. Tak jak u mnie np 8K0 407 695H ma numer 8K0 407 693Q oraz 8K0 407 696 H ma numer 8K0 407 694Q. Poniżej fotki tulejek
20160816_104156.jpg
20160816_104152.jpg

Edytowane przez czester

Opublikowano

Ja jeszcze profilaktycznie wymieniam łożysko na lewej półosi z kapa mimo ze nie ma luzu ale lepiej dmuchac na zimne a koszt niewielki :)

Opublikowano

Dajcie znać, czy będzie poprawa po zamontowaniu.

Z tym tematem walczy bardzo dużo osób, więc każde info jest cenne.....