Pieter954 Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam, mam problem mianowicie jechałem dziś moja Audi a 4 b 6 1,9tdi z Polski do holandi i tak mniej więcej po 1000 km nagle zaczęło coś tłuc, nie ważne czy na biegu jałowym czy podczas jazdy, auto dodatkowo stracilo dość mocy, proszę o pomoc
kamil-vag Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Trzeba określić czy to spod pokrywy zaworów czy może dwumas...
Pieter954 Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Opublikowano 9 Lutego 2020 Dwumas był wymieniany dość nie dawno, stukanie słychać przy pokrywie zaworów oraz przy filtrze powietrza, próbowałem nagrać ale dziś tak wieje że słychać tylko wiatr
Pieterb Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 W takiej sytuacji to tylko pozostaje szukać mechanika w bliskiej okolicy. Sam raczej nic nie zrobisz, nawet jak ktoś podpowie co to takiego. No chyba że okazało by się to jakąś dość prostą usterką - chodź na to tu nie wygląda.
Pieter954 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 Witam od niedawna strasznie tłucze mi auto, jechałem autostrada i nagle się zaczęło tłuczenie, dziś podpiolem pod kompa i wyskoczyły mi 3 błędy :19557,19558,16791, znalazłem co one oznaczają i pisze w dwóch że coś jest nie tak z kolektorem dolotowym i jeden z cyrkulacja spalin, czy może to być powód tego?
Pieterb Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 hmm, ewidentnie przedmuchy słychać. Zobacz czy nic się nie odkręciło albo odpadło.
Rekomendowane odpowiedzi