thoneick Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc się przedstawię nazywam się Arek i posiadam potwora o mocy 100KM, silnik 1.6 ADP 95r w sedanie Mam drobny problem z autem podczas wilgotnych dni. Auto z rana odpala bez problemu, ale gdy się nagrzeje do 90c to potrafi stracić moc i zgasnąć... Odpali dopiero gdy temperatura spadnie do zera. Wtedy odpala jakby nigdy nic i przez cały dzień mogę odpalać i gasić silnik ile mi się podoba, aż znowu auto nie postoi przez noc, bądź kilka i nie złapie wilgoci. Na co Wrócić uwagę? Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2020 przez thoneick
lukmechanik Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Najpierw podłączyl bym vaga i odczytał błędy, a tak na szybko to co przychodzi mi do glowy to czujnik g28 polozenia walu, jesli to adp 1.6 to zapewne jest kopułka moze palec trzeba wymienic. ale vag to podstawa Edytowane 10 Lutego 2020 przez lukmechanik 1
thoneick Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Opublikowano 10 Lutego 2020 1 minutę temu, lukmechanik napisał: Najpierw podłączyl bym vaga i odczytał błędy, a tak na szybko to co przychodzi mi do glowy to czujnik g28 polozenia walu. ale vag to podstawa. Właśnie błędów zero. Też myślałem, żeby sprawdzić czujnik oraz kopułkę i palec. Nie chcę wymieniać wszystkiego na raz rozumiem, że przy uszkodzonym czujniku nie koniecznie musi wywalić błąd w VAGu?
lukmechanik Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 1 minutę temu, thoneick napisał: wywalilo by czujnik obrotow silnika g28 nieprawidlowy sygnał lub brak sygnalu 1
lukmechanik Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 Do sprawdzenia: kable swiece kopulka i palec.
thoneick Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Opublikowano 10 Lutego 2020 Nie mam tego błędu ale temat do sprawdzenia dzięki za wskazówki
Rekomendowane odpowiedzi