Kaxer12 Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Witam proszę o pomoc. Pacjent audi a4 b5 1.9tdi quattro awx(z passata b5) po swapie z 2.5tdi akn Objawy : odcina turbine przy dokładnie 100km/h i około 3000obr. Zawsze przy tej prędkości, po zgaszeniu jest ok do tej prędkości i to samo. W vcds błąd regulacja ciśnienia doładowania Turbina i pompowtryskiwacze po regeneracji. Wymienione elektrozawor, czujnik n75, przepływomierz, nowe węże podciśnieniowe. Wyczyszczony katalizator bo byl zabity. Egr zaślepiony Wymieniona gruszka podciśnienia Większość części również podmieniłem z takiego samego silnika i to samo Auto chodzi bardzo dobrze, nie kopci, ma moc az do odcięcia. Odpala od strzała Co to może być???
Talpa Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) masz napisane, regulacja ciśnienia, czy przekroczona granica doładowania?, wniosek że turbo przeładowuje.... zawieszony VTG, zacina się sztanga, zapchany kanał ATMO w N75, albo wąż idący z niego do filtra. Jest możliwe że kolektor ma za małą objętość i turbo, żeby nie zacząć pompować, odcina się samo, na hm statku były takie zabezpieczenia, mam na myśli waste gate, zaworów upustowych nie było to pytanie, bo zgubiłem się w ilości przeróbek i jaka turbina jest na końcu zamontowana, w jakim silniku Edytowane 11 Lutego 2020 przez Talpa myślenie
Kaxer12 Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Silnik jest 1.9tdi awx i turbina oryginalna od tego silnika. Blad w vcds to :P1557 przekroczona granica regulacji Turbina ewidentnie przeładowuje, geometria nie jest zapieczona Edytowane 11 Lutego 2020 przez Kaxer12
Talpa Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Teraz, Kaxer12 napisał: Silnik jest 1.9tdi awx i turbina oryginalna od tego silnika. Blad w vcds to :P1557 przekroczona granica regulacji To po co ten cały opis? Sprawdź jakie masz ciśnienie doładowanie przy tych 3000 obrotów, dzieje się to tylko podczas jazdy, czy też na postoju?
Talpa Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) 6 minut temu, Kaxer12 napisał: Turbina ewidentnie przeładowuje, geometria nie jest zapieczona tyle to wiadomo, masz napisane co może być przyczyną, jesteś aż tak pewien tych podmienionych części? W sumie co znaczy podmienione? Przełożone i wyjęte, czy założyłeś używki i tak zostało? Edytowane 11 Lutego 2020 przez Talpa
Kaxer12 Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Opublikowano 11 Lutego 2020 4 minuty temu, Talpa napisał: tyle to wiadomo, masz napisane co może być przyczyną, jesteś aż tak pewien tych podmienionych części? W sumie co znaczy podmienione? Przełożone i wyjęte, czy założyłeś używki i tak zostało? Tak jak napisałem dzieje się to tylko podczas jazdy przy okolo 3000tys obr. części podmionione z kilku różnych pojazdów, ktore jeżdżą bez zarzutów z tym samym silnikiem
Talpa Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) ale już bez tych części heh, szukaj, ja nie jestem wróżką, masz kilka opcji, dużo roboty nie ma, weekend ma być ciepły piwo w łapę i jedziesz po kolei Edytowane 11 Lutego 2020 przez Talpa
Rekomendowane odpowiedzi