Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 | 1.9 TDI | Avant | LY7Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w końcu zebrałem się by zaprezentować moje auto A4 B6 1.9 TDI 2004. Większość modów będę opisywać na bieżąco. 

Auto kupione z tym wyposażeniem:

-przyciemnione szyby

-felgi 17 cali 

-chip na 150km/320nm

-obszyta kierownica

-przednie szyby elektryczne

-grzane przednie fotele

-skrzynia 6 biegów

-lodówka w schowku

IMG_2011111.JPG

IMG_20191231_110942.jpg

Zrobione mody:

-podłokietnik

-założenie wzmacniacza z tubą, zestaw około 600w

-podświetlenie LED tablicy rejestracyjnej

-hak

-gumowe dywaniki

-wideo rejestrator

-zmiana radia z Concert 2 na BNS

-cup holder z angola

-podświetlenie cup holderów

-ukrycie przycisku od esp

-wymieniony olej i wszystkie filtry

IMG_20200212_163435.jpg

Planowane mody:

-obniżenie o 40mm

-odblokowanie fis

-zmieniarka z Bluetooth i USB

-dokładka z cupry

-dokładki pod progi

-kierownica multi z b7

-rotory 19 cali

-sline zewnętrzny

-stabilizatory z RS

Edytowane przez Wilibald

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Siema, w końcu zabrałem się za ogarnięcie fis'u i lekkie obniżenie. 
Na początku marca kupiłem sprężyny obniżające Jamex i manetkę z przyciskami do obsługi fis'u.

IMG_20200323_161522.jpg

Miało być szybko i bez problemowo. Jak wiadomo tak się nie stało. Na początek próbowałem zdemontować kierownicę. Nie udało mi się (poprzedni właściciel nosacz dużo kleju do gwintów doj**ał tak, że mi grzechotka przeskakiwała xD). Także ten temat odpuściłem. Co do obniżenia to pojechałem do kumpla mechanika, przy okazji wymiany kół z zimówek na alu właśnie miały wpaść te sprężyny. 
Lecimy z montażem, a raczej demontażem. Problem się już pojawił przy próbie rozpięcia zawieszenia, czyli odkręcenia wahaczy. Wszystkie tuleje były mega zapieczone. Praktycznie górne wahacze do wymiany i tuleje do wymiany. Także odpuściłem temat i tylko zmieniłem koła na alu. 

Po kliku miesiącach jak już miałem budżet to znowu podszedłem do tego. 

IMG_20200811_160226.jpg

IMG_20200811_175338.jpg

Wjechały nowe wahacze z Febi i tuleje z Meyle. Montaż przebiegł z lekkimi problemami typu śruby włożone od strony baku przez co było trzeba je ciąć, kilka zapieczonych śrub i w sumie to by było tyle z montażu sprężyn z tyłu. Przód udał się bardziej bezproblemowo. Jedynie mogłem od razu włożyć talerzyki od b5, bo jednak by się jeszcze przydało -1,5cm z przodu. Generalnie teraz samochód w końcu wygląda tak jak ma wyglądać i o wiele lepiej zachowuje się w zakrętach. Komfort dalej pozostał taki sam jaki był przed obniżeniem.

IMG_20200921_080450.jpg

W sumie to teraz by przydały się 19 calowe felgi. Wpaść, wpadną, ale to w swoim czasie, czyli jak będę mieć na nie hajs.
Co do fis'u to kumpel odkręcił kierownicę i mówił, że faktycznie była mocno dojebana. Sama wymiana manetki to było maksymalnie 30 minut. Z kodowaniem trochę mi zeszło, bo złą wartość próbowałem wpisać. Jak się o tym zorientowałem to zadziałało. Pozostał mi do zmasowania przewód w liczniku, ale to sobie zostawiam na jakiś zimowy weekend, gdy będzie mi się nudzić.
Główne cele na ten rok zrobiłem. W przyszłym planuje kupno felgi i może coś zacznę rzeźbić z lotką oraz listwami s-line. W porywach wymiana tylnego zderzaka na ten z plastrem miodu i podwójny wydech.

Pozdro Wili 

IMG_20200817_185921.jpg

Opublikowano

Ile dałeś za sprężyny? Mam w planach kupić eibacha - 30mm,

Fura ładna, mody na plus 

Opublikowano

Ładnie działasz:thumbup1:

Z Lublińca jesteś ? :D

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, PyjterB napisał:

Ile dałeś za sprężyny? Mam w planach kupić eibacha - 30mm,

Fura ładna, mody na plus 

Dzięki, za sprężyny dałem coś około 440 zł.

4 godziny temu, Marfiol napisał:

Ładnie działasz:thumbup1:

Z Lublińca jesteś ? :D

Tak, często mnie można na mieście spotkać.

Opublikowano

Bardzo trudny kolor ten ly7q, wiem bo mam avanta w takim samym :) trochę bieda na początek, ale z czasem doprowadzisz do ładu :) do sprężyn masz amory 1BE czy standardowe 1BA? Jak BA to niestety na obniżonych springach szybko padną. Zawias tył trzeba było opuścić całą belkę (odkręcasz 4 śruby) zmienić sprężyny i co najwyżej rozruszać śruby od geometrii i tyle.

Powodzenia z modami. 

Opublikowano
Godzinę temu, Wilibald napisał:

Tak, często mnie można na mieście spotkać.

To juz pewnie sie mijaliśmy. Ja z Koszęcina,ale po Lc czesto jezdze :D

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Marfiol napisał:

To juz pewnie sie mijaliśmy. Ja z Koszęcina,ale po Lc czesto jezdze :D

Pewnie tak, generalnie to co weekend stoję wieczorem na Karuzeli. To tam też mnie można spotkać, bo przez to że tera wszystko zamknęli to rzadko jestem pod Kazikiem. 

5 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Bardzo trudny kolor ten ly7q, wiem bo mam avanta w takim samym :) trochę bieda na początek, ale z czasem doprowadzisz do ładu :) do sprężyn masz amory 1BE czy standardowe 1BA? Jak BA to niestety na obniżonych springach szybko padną. Zawias tył trzeba było opuścić całą belkę (odkręcasz 4 śruby) zmienić sprężyny i co najwyżej rozruszać śruby od geometrii i tyle.

Powodzenia z modami. 

Wiem, że tak się da i mechanik tak chciał tylko jedna śruba była nie orginalna, a reszta ciężko szła to odpuściliśmy temat zdejmowanie samek. Zawiecha standard 1 BA (o dziwo nie ma pontonu, bo dużo osób na forum pisało, że jak się obniży to mega pontom się robi. Jak dla mnie jest idealnie między glebą, a komfortem) Na wakacje prawdopodobnie wpadnie gwint xD bo niby jest nisko, ale by mogło być niżej. 

Kolor fajny do zdjęć, z bliska widać co "boli" ten lakier, ale powoli go robię. Lakier na końcu będę ogarniał.