Patryk619 Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Cześć, mam kilka pytań odnośnie głowic w 1.8T. Planuję w swoim A3 8L 1.8T ARZ wymienić głowicę. Jak zdążyłem się dowiedzieć to wszystkie głowice 20V podchodzą zamiennie, czy to wolnossak czy turbo. Na oku mam jednak głowicę starszego typu, na szerokim kanale i bez wyjścia na SAI (co jest dla mnie plusem bo i tak chce to wywalić) a u siebie mam wąski kanał. Taka głowica zregenerowana już kosztuje wiele mniej niż te nowszego typu, więc taką właśnie rozważam. I teraz pytanie: czy po wrzuceniu takiej czapki na szerokim kanale do wąskiego kolektora odczuje jakiś spadek mocy czy auto będzie jechać tak samo? Drugie pytanie to czy wałki są takie same w szeroki kanał/turbo, szeroki kanał/wolnossak i wąski kanał/turbo? Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowane 22 Lutego 2020 przez Patryk619
Łukasz13 Opublikowano 22 Lutego 2020 Opublikowano 22 Lutego 2020 Nie wkładaj głowicy na szerokim kanale bo stracisz na mocy. 1
Patryk619 Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 Dzięki Łukasz za odpowiedź, w takim razie żeby nie było cyrków musi byc głowica na wąskim kanale i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi