Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1,6 ADP PROBLEM SONDA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczne od początku. 4 miechy temu kupiłem 1,6 adp ze względu na to, że od konesera cała malowana grama rdzy brak środek ładnie odnowiony itd. Silnik zrobiony ale auto troche stało i wymieniałem od startu kable świece NGK, Przepływomierz ostatnio Denso, Czujnik odpowietrzenia zbiornika paliwa, czujnik temp cieczy, i Sonde Denso . I wczoraj zakupiłem sobie kabelek i ściagnałem VCDSa. I mam ciągle błąd :
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
P0134 - 35-10 - - - Intermittent
i jak go skasuje potem :
00561 Mixture Adaptation 12-10 Adaptation Limit (mul) Exceeded- Intermittent
chwile przejade i na wspak dalej to samo

Robiłem dzisiaj Measuring Blocks i coś tam sonda sie odzywa ale na tym się nie znam. Tylko zauważyłem jedno, że jak dam gazu np 4tys obrotów na aucie to Sonda w programie zawsze stoi max na 2550. I nie wiem co dalej. Doradźcie Dzięki.

111.png

Opublikowano

Zrób log statyczny i dynamiczny 2+7.

Denso zły wybór, bo sondy tylko z boscha, a przepływka, nie wiem jaka u Ciebie siedziała ori, ale zapewne bosch albo hitachi i tylko taka nadaje się co idzie na pierwszy montaż.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą wyżej 

Opublikowano
  • Autor

już ide robić tylko co znaczy log 2+7 ? statyczny to na jałowym tak ? a dynamiczny z gazem w podłodze ?

Opublikowano
15 minut temu, zygalski123 napisał:

a dynamiczny z gazem w podłodze ?

3-ci bieg od 1,5 tys do odciny z pedałem w podłodze. Odepnij klemy na kilka minut, bo u Ciebie jeszcze pewnie skasowanie błędów nie powoduje wyzerowania korekt paliwowych? Po tym trzeba zaadaptować przepustnicę.

Opublikowano
  • Autor

oki a to 2+7 co oznacza? Sory ze takie debilne pytania ale pierwszy raz temat chce ogarnac

Opublikowano
1 minutę temu, zygalski123 napisał:

oki a to 2+7 co oznacza? Sory ze takie debilne pytania ale pierwszy raz temat chce ogarnac

Grupy w blokach pomiarowych. Poczytaj, pooglądaj co to logi najpierw. Info o tym po uszy zarówno po forach jak i wszelakich youtubach.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

chyba dobrze zrobiłem sprawdźcie :

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Edytowane przez zygalski123

Opublikowano

A dynamiczny gdzie? MIał być podczas jazdy na  3 biegu rozpędzasz od 1,5tys  do odcinku, a nie takie huk wie co :facepalm:

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Ty no zawaliłem lipa pieknie. źle stary zrozumiałem sory za twój czas...;/ postaram sie ogarnąć albo dzisiaj wieczór albo jutro rano.. :)

Opublikowano
  • Autor

Witam, zrobiłem chyba dobrze <teraz>
mogłem jeszcze z 200rpm dalej ale brakło mi drogi.

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Opublikowano
58 minut temu, zygalski123 napisał:

Witam, zrobiłem chyba dobrze <teraz>
mogłem jeszcze z 200rpm dalej ale brakło mi drogi.

VAGLOGI.PL

Sonda źle mierzy, bo przy pełnym bucie powinno być stałe 0,8V. Pytanie czy to tylko wina sondy, czy niewłaściwej sondy i przepływki.

To jest czysta benzyna i logi na benzynie? Jakbyś łaskawie uzupełnił profil to bym tak niedopytywał.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Tak to czysta benzyna 1.6 ADP i logi na benzynie. 

Btw. Teraz tak zaglądam i waz chyba odmy co wchodzi do pokrywy zaworów na raka spinkę jest nieszczelny rusza się. Jakby jakiejś uszczelki nie było czy coś. Ma to jakieś znaczenie ?

Edytowane przez zygalski123

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, przem8 napisał:

Sonda źle mierzy, bo przy pełnym bucie powinno być stałe 0,8V. Pytanie czy to tylko wina sondy, czy niewłaściwej sondy i przepływki.

To jest czysta benzyna i logi na benzynie? Jakbyś łaskawie uzupełnił profil to bym tak niedopytywał.

Przemku to jak zmieniac sondę czy jak ? Pomóż. Te spalanie mnie wykończy ..

Opublikowano

Ja bym podmienil sondę i przeplywke. Szukaj może używek z możliwością zwrotu jakby okazały się niesparwne. Bo zakup nówek z boscha to pewnie około 800zl...

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, przem8 napisał:

Ja bym podmienil sondę i przeplywke. Szukaj może używek z możliwością zwrotu jakby okazały się niesparwne. Bo zakup nówek z boscha to pewnie około 800zl..

No właśnie sonda 250 przeplywka 550 jakoś a dopiero nówki kupiłem najpierw pasowałoby ta sondę nie ? I zobaczyć co się dzieje dalej 

Opublikowano

A masz stare ori? Jeśli tak to przełóż. Jak nie to szukaj używek, a te denso reklamuj jak się okaże, że są winne.

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, przem8 napisał:

A masz stare ori? Jeśli tak to przełóż. Jak nie to szukaj używek, a te denso reklamuj jak się okaże, że są winne.

mam przepływke rano przełożę. Sondy nie już nie mam. Jest 50km ode mnie taki można powiedzieć magazyn części ze skupu złomu i mają pare przepływek hitachi widze do mojego i pare sond. tylko pasowałoby mi oryginalne numery co idą do 1,6 adp aby znaleźć te co mają być dokładnie.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.03.2020 o 21:12, przem8 napisał:

Dzieki za pomoc temat ogarniety. Pojechalem do ziomka wpialem jego sonde z bosha nie to auto jakby nie 1,6 a 2.0. Kupilem Bosha oryginal po rabatach za 190zlociszy. Auto nie jedzie a zapierdziela. Dzieki przemo za pomoc.