Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Problem z nieoryginalnym radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemonko wszystkim

Mam problem z radiem audio, mianowicie nie zapamiętuje mi ustawień. Tzn po wyjeciu panela lub po wyjeciu kluczykow przywraca ustawienia fabruczne

raczej nie chodzi o ustawienia radia bo już wszystko prubowalem . Jesli ktos sie z tym spotkał to prosze niech napisze co trzeba zrobic z góry dziekuje

Opublikowano

a jekie to radio?

miales juz kostke w samochodzie czy ja dorabiales?

Opublikowano

Miałem kiedyś taki przypadek przy zmianie radia. Z tego co pamiętam, to do radia wchodzą jakby dwa plusy- jeden na stałe, a drugi po przekręceniu stacyjki. Wystarczyła zamiana tych kabelków miejscami (nawet były już pomiędzy radiem, a kostką wsuwki, żeby mozna łatwo to przepiąć)

Opublikowano

Miałem kiedyś taki przypadek przy zmianie radia. Z tego co pamiętam, to do radia wchodzą jakby dwa plusy- jeden na stałe, a drugi po przekręceniu stacyjki. Wystarczyła zamiana tych kabelków miejscami (nawet były już pomiędzy radiem, a kostką wsuwki, żeby mozna łatwo to przepiąć)

dokładnie tak trzeba zrobić :good:

Opublikowano

Dokładnie chodzi o kabelki w kolorze czerwonym - ten bierze prąd jak włożysz kluczyk do stacyjki, a także żółty - ten akurat odpowiada za podtrzymanie pamięci jak jest wszystko pogaszone :)

Opublikowano

Zamień miejscami kabelki żółty i czerwony i będzie git :)[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 10:19_________________________________________________

Dokładnie chodzi o kabelki w kolorze czerwonym - ten bierze prąd jak włożysz kluczyk do stacyjki, a także żółty - ten akurat odpowiada za podtrzymanie pamięci jak jest wszystko pogaszone :)

A tu już zależy od standardu, właśnie dlatego trzeba zamienić bo poprzednie radio miało w drugą mańkę.

Opublikowano

mi jak sie tak działo to oddałem do elektryka :) przy okazji bo tez mialem inne rzeczy do zrobienia ale w gruncie rzeczy naprawił

Opublikowano

Dopisany: 30 Marzec 2009, 10:19_________________________________________________

A tu już zależy od standardu, właśnie dlatego trzeba zamienić bo poprzednie radio miało w drugą mańkę.

Jak mam taki problem to zawsze się bawię tymi kabelkami i próbuje je konfigurowac na różne sposoby aż do skutku :wink4:

Opublikowano

radio pioneera które miałem np. miało obydwa wyżej wymienione kabelki ale nie działo załączanie po stacyjce.

w niektórych modelach radii trzeba ten żółty i czerwony zmostkować razem i przyłączyć do stałego zasilania

Opublikowano

w niektórych modelach radii trzeba ten żółty i czerwony zmostkować razem i przyłączyć do stałego zasilania

O tym własnie napisałem :)

albo zamieniamy, albo mostkujemy - trzeba sie pobawić troszku, byle tylko z minusem nie pomylić :gwizdanie:

Opublikowano

......... byle tylko z minusem nie pomylić :gwizdanie:

no żeby czasem biały dym nie poszedł z radyjka :gwizdanie: więc tam panie uważaj jak będziesz mostkował

Opublikowano

Panowie mostkujemy gdy nie mamy funkcji ACC w aucie. I wtedy radio nie wyłączy się po wyjęciu kluczyka. Jeżeli funkcja ACC jest w aucie to nie ma żadnego problemu żeby radio się wyłączało po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Nie pamiętam jak jest w pioneer, chyba trzeba bezpiecznik przełożyć w inna pozycję (albo tak jest w JVC) już nie pamiętam. W większości trzeba włączyć tą funkcję programowo, np przez dłuższe naciśnięcie któregoś z przycisków.

Kolega który założył wątek ma na 100% funkcję ACC w radiu i powinien przełożyć przewody, żółty z czerwonym i po problemie.