Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto nie odpala gdy stygnie. Po wystygnięciu odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z moim A4. Silnik AJL. Samochód na zimno jak i na ciepło super jeździ, ale gdy się go rozgrzeje i zacznie studzić (powiedzmy postoi 20 minut) to nie odpala aż do wystygnięcia. Były różne podejrzenia. 2 razy wymieniłem pompę paliwa - ze względu na brak możliwości zakupu pompy o potrzebnym mi numerze, dobrałem pompę na podszybie o wystarczających parametrach ciśnienia i wydatku, przerobiłem wiązkę przewody i obecnie auto tak jeździ. Samochód ma moc, pracuje równo. Jedyny mankament to ten utrudniony rozruch. Zaznaczam że nie wyrzuca żadnych błędów czujników. Pokazuje tylko błąd zderzaka dolnego przepustnicy, ale to błąd sporadyczny i nawet nie zapala check. Może ktoś się spotkał z takim problemem? 

Opublikowano

Zakręć gaz i sprawdź.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, przem8 napisał:

Zakręć gaz i sprawdź.

Temat przewałkowany, niestety to nie jest wina lpg

Opublikowano

Moduł do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Moduł zapłonowy? Iskra jest. Pompa paliwa też wymieniona, a mimo to gdy stygnie to nie pompuje paliwa. Nabije dosłownie troszkę listwę i przestaje. Porównywałem sytuację na zimno, na gorąco i na stygnącym silniku. Na zimno i na gorąco, pompa pracuje i pompuje paliwo. Po zdjęciu przewodu paliwowego (tego co idzie na listwę) z przewodu po mimo że pompa pracowała przed chwilą i tłoczyła paliwo praktycznie nie wypływa paliwo pod ciśnieniem. Gdy auto stygnie, pompa praktycznie nie pracuje, natomiast zdjęcie przewodu paliwowego skutkuje fontanną paliwa. Zastanawiam się czy może być taka sytuacja że przycina się regulator ciśnienia i przez to rozłączana jest pompa po mimo że nie wytworzy odpowiedniego ciśnienia.