Rafa90 Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Witam, miałem problem z brakiem oświetlenia wewnątrz, zamykaniem tylnych drzwi, i otwieraniem bagażnika z przycisku, oraz nie mogłem połączyć się przez vaga z modułem komfortu- diagnoza padnięty moduł komfortu, a więc zakupilem taki sam model modułu i wymieniłem, poskładałem, wszystko działa, ale na drugi dzień nie mogłem odpalić auta, padł całkowicie akumulator, naładowałem, podłączyłem i jest wszystko ok, ale nie działają szyby przód (tył korba), poza tym wszystko działa i nie kradnie prądu, gdy podłącze pod vaga i usunę błędy z modułu komfortu szyby działają, ale po dwóch dniach nie odpalę auta, gdyż kradnie prąd ?♂️. Zauważyłem że w drzwiach pasażera są przerwane kable przy drzwiach pod tą gumą, zaizolowałem je, ale problem dalej występuje, zauważyłem że poprzedni właściciel izolował kable w drzwiach od strony kierowcy. Pobór prądu gdy szyby nie działają jest 0.05A, a gdy działają szyby jest ciągle 0.90A, wyjmowałem bezpieczniki jednak nic nie dało, ogólnie zauważyłem że po wyjęciu kluczyka można otwierać i zamykać szyby, a przy wcześniejszym module tak nie było (po wyjęciu kluczyka nie działały szyby). W załączniku wrzucam błędy z modułu komfortu i liczę na jakieś wskazówki, cieplej się robi i otwieranie szyb by się przydało, z góry dzięki. Nie da się usunąć błędów 01331 i 00963 ciągle się pojawiają ?♂️.
boffem Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Kolego też miałem takie problem okazało się że to uszczelka pod głowicą pozdrawiam
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 53 minuty temu, boffem napisał: Kolego też miałem takie problem okazało się że to uszczelka pod głowicą pozdrawiam kolego nie pisz bzdur!! a co do Kolegi @Rafa90 - ja bym raczej dokładnie sprawdził kable między wszystkimi drzwiami a budą (najlepiej miernikiem, czy nie ma gdzieś zwarcia między poszczególnymi kablami - zwłaszcza tam gdzie robił to poprzedni właściciel). Dodatkowe pytanie - po zmianie modułu komfortu wykonałeś prawidłowe kodowanie??
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 nie jestem dokładnie pewien, ale błąd 00963 wskazuje chyba na niesprawny mikrostyk w zamku i przez to MK się nie usypia i dlatego pada akumulator - ale niech tu się wypowiedzą mądrzejsi niż ja
Rafa90 Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 40 minut temu, Lukasz_mk2 napisał: kolego nie pisz bzdur!! a co do Kolegi @Rafa90 - ja bym raczej dokładnie sprawdził kable między wszystkimi drzwiami a budą (najlepiej miernikiem, czy nie ma gdzieś zwarcia między poszczególnymi kablami - zwłaszcza tam gdzie robił to poprzedni właściciel). Dodatkowe pytanie - po zmianie modułu komfortu wykonałeś prawidłowe kodowanie?? Tak wykonałem prawidłowo kodowanie, w sumie to nawet chyba kodowanie nie jest konieczne przy zmianie na moduł komfortu z takimi samymi numerami, ale mimo wszystko zaadoptowałem, zakodowałem, funkcje ograniczyłem do minimum, no mi też się wydaje jakby MK się nie usypiał, coś musi być z tymi drzwiami, zbytnio nie wiem jak to sprawdzić i jak za to się zabrać..
Rekomendowane odpowiedzi