Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolektor wydechowy hi-flow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie szukam do mojej nowej turbiny jakiegoś kolektora Hi-Flow i teraz tak. Poczytałem trochę to forum jakiś specjalnych informacje nie znalazłem. Przeglądałem internet inne fora jest kilka rodzai kolektorów, albo żeliwny albo rurowy No i 95% to jest Chińczyków i nigdzie nie znalazłem pozytywnych informacji odnośnie żeliwnych kolektorów chińskich, ani też zwykłych rurowych. Wytrzymałość w granicach 5000 do 15000 km i pękają. Jedyne co to polecają kolektory chińskie ale tak zwany Extreme i tam jest ścianka rury gruba 3 mm np.

1fbc96ec4e818aceb04da3cd1dbe
ARCHIWUM.ALLEGRO.PL

Informacje o KOLEKTOR WYDECHOWY AUDI 1.8T 20V K03 EXTREME - 8028491462 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2019-12-05 - cena 912 zł

Czy są jeszcze jakieś inne kolektory których ja nie znalazłem, a są naprawdę godne polecenia? Lub ewentualnie kto w Polsce robi w miarę przystępnych cenach? ale żeby to wytrzymało kilka tysięcy km chyba że wcześniejszych silnik trafi:decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Miał ktoś do czynienie z takim kolektorem? Poprawia przepływ? daje to ogóle coś?

https://fmic.pl/uklad-wydechowy/150670-kolektor-wydechowy-zeliwny-jrspec-do-vwaudi-18t-silniki-poprzeczne.html

Edytowane przez morelo

Opublikowano

Ja miałem z śmiesznymi kolektroami sextrimes xd 

Badziewi, śmietnik i wszystko co negatywne możesz mu przypisać ?

Teraz plusy, po 3 wyjeciach i dwóch rolkach drutu do spawary jest wkońcu okej 

Uszczelka z zestawu tylko ładnie wygląda, nadaje się super do wyrzucenia jej do śmietnika

Nie zapycha się góra no i tyle xd

Zeliwne są chwalone za wytrzymałość i podobno lepszy spool ale nie wiem, nie miałem nie wypowiadam się ?

No i zapomniałem o szpilkach z zestawu że są takie super ze przy odkręcaniu idzie razem z gwintem ???

Poszukaj kogoś kto spawa kolektor na aucie, cena ta sama a jakość zależy gdzie trafisz choć myślę że ktokolwiek po wypiciu 0,7 na zamek lepiej to zrobi wilgotna elektroda 

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano
  • Autor

U nas do 100 km nie znalazłem nikogo kto by spawał takie kolektory:( No nic zamówiłem tego z Emica Ktoś musi przetestować:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak już to kolektor baran z turboworks, jeżdżę już 2.5roku na nim po grubszych modach i nie ma z nim problemu.