Grze Gorz Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Witam forumowiczów! I proszę o pomoc w uporaniu się z problem sondy lambda przed katalizatorem. Pojazd A4 B6 1.8t Cabrio - 163km Komputer diagnostyczny wykazuje błąd P0130, z którym od dłuższego czasu nie mogę się uporać...autko z LPG ale na PB również jest problem z tym błędem.. Wymieniłem kilka komponentów na nowe m.in : - Sonda przed katalizatorem BOSCH - Przepływomierz - BOSCH - świece oraz cewki - EGR został wyczyszczony - Odma sprawdzona - Turbo NOWE nie zauważyłem żadnej nieszczelności w układzie powietrza Sondę wywala raz na jakiś czas niekiedy jest to po 10km a niekiedy po 100km.. Zamieszczam zdjęcie z urządzenia diagnostycznego oraz liczę na pomoc w diagnozie
Grze Gorz Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Opublikowano 15 Marca 2020 Sonda : BOSCH 0 258 007 351 Nr nadwozia : WAUZZZ8HX3K027062
Dev Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 teoretycznie wszystko jest ok gdzie ja kupiłes ?
Grze Gorz Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Opublikowano 15 Marca 2020 Kupione na alledrogo od sprzedawcy nowych części samochodowych. Sonda przyszla nowa, czysta i zapakowana fabrycznie Z poprzednią sondą problem był ten sam - błąd P0130 dlatego zdecydowałem się na zakup nowej. Jednak to nic nie dało..
Dev Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 czyli problem nie jest w sondzie tylko w wiązce od wtyczki do ECU trzeba sprawdzic kable 1
Grze Gorz Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Opublikowano 15 Marca 2020 Racja kabli do ECU nie sprawdzałem Jutro się tym zajmę i zdam relację
Grze Gorz Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 ECU sprawdzone, kable w idealnym stanie Dzisiaj pyrkając trasą (na PB ) po 5km wyskoczył błąd Zrobiłem zdjęcia z programu diagnostycznego a nóż coś może wam podpowie, bo mi nie bardzo Liczę na pomoc i czekam na dalsze podpowiedzi
Dev Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Daj na reklamację, zapodaj Denso albo NGK, tylko kup w ICarsie albo innym motoryzacyjnym gdzie nie będzie podróbki
tomek1982.wp.pl Opublikowano 12 Lipca 2021 Opublikowano 12 Lipca 2021 W dniu 17.03.2020 o 19:00, Grze Gorz napisał: ECU sprawdzone, kable w idealnym stanie Dzisiaj pyrkając trasą (na PB ) po 5km wyskoczył błąd Zrobiłem zdjęcia z programu diagnostycznego a nóż coś może wam podpowie, bo mi nie bardzo Liczę na pomoc i czekam na dalsze podpowiedzi Witam chciałem zapytać czy rozwiał pan problem bo u mnie jest to samo jeśli ma pan jakiś pomysł na ten blond proszę o napisać pozdrawiam
tomek1982.wp.pl Opublikowano 12 Lipca 2021 Opublikowano 12 Lipca 2021 Witam chciałem zapytać czy rozwiał pan problem bo u mnie jest to samo jeśli ma pan jakiś pomysł na ten blond proszę napisać pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi