Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przeguby wewnętrzne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.czy wyjechane przeguby wewnetrzne moga dawac chalas przy ok 100km\godz?(szum)

Opublikowano

Wskazywałoby to raczej na łożysko koła przedniego :mysli:

Opublikowano

jeden z objawów zuzytych przegubow to stukanie przy ostrym skrecie kierownicą.

Szum prawdobodobnie od zuzytych łożysk lub wina opon.

Lub moze masz niedomknieta szybe i tylko ci sie zdaje, spotkalem juz sie w 2 egz A4 tylnia szyba opuszcza sie delikatnie.

Opublikowano

pomyliło ci się z przegubami zewnętrznymi, skręcone koła do wewnętrznych nic nie mają. Po za tym sądzę to co koledzy wyżej. A co do tylnych szyb, to te na korbkę ciągle w dół zjeżdżają samoczynnie.

Opublikowano

sprawdź opony czy nie są wyząbkowane i tak jak koledzy wyżej piszą łożyska :cool1:

Opublikowano
  • Autor

ha.to lednak prawe lozysko.dzis wymiana :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym podpiąć się pod temat.Mianowicie u mnie przy skręcie w lewo pstryka z prawej strony.Dziś wymieniłem prawy przegub zewnętrzny i dalej to samo.Jeśli piszecie,że wewnętrzny nic do tego nie ma,to co może być nie halo? :mysli:Doczytałem się,że nowy przegub może jeszcze się potem "ułożyć" i przestać pstrykać-któś może tak miał?

Opublikowano

a jakiej firmy przegub założyłeś, pytam bo zdarzyło się paru osobom przy przegubach typu "no name" że rozlatywały się w chwile po założeniu

Opublikowano

Firma Statim(odradzam).Założyłem go i wywaliłem z powrotem.Symbole się zgadzały,wymiary też,a półośka latała wzdłuż.Założyłem stary z powrotem (Lobro).Problem w tym(w nowym jak i w starym przeg.),że nie pstryka tylko przy skręcie,ale i przy rozpędzaniu auta na wprost.Nie jest to seria pstryknięć,tylko pojedyncze pyknięcia albo po kilka nierównomiernych odgłosów.Może to być przeg. wewn.?[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 09:34_________________________________________________A więc uporałem się z moim problemem.Nie były to przeguby,tylko pykająca poduszka silnika z prawej strony.Po wyregulowaniu położenia czołowej poduszki (przedni pas)w uchwycie problem ustąpił.Objawy były podobne do padających przegubów,bo np. przy przyspieszaniu pykało,bo silnik zmieniał swoje położenie.Pozdrawiam. :wink4: