Pitrex2425 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Witam panowie. Wiem że na forum sporo takich tematów ale niestety nie znalazłem nic co by mogło coś podpowiedzieć. Mianowicie mam dość spory problem z odpaleniem samochodu po wypadku. Auto zostało już poskładane lecz przy próbie odpalenia silnik kręci coś tam łapie tak jakby na 2 gary, dymek z wydechu jest ale nie odpali. Próba na plaka nie daje rezultatu żadnego. Paliwo dochodzi nie ma w nim powietrza. Wyskoczyły mi 2 błędy. Pierwszy odnośnie czujnika położenia walka rozrządu. Który podmieniłem i drugi coś z problemem instalacji wtrysków więc przejrzałem wiązkę czy nie ma gdzieś przetarcia i zwarcia, niczego nie znalazłem. Po wymianie czujnika te 2 błędy dalej wyskakują. Trudno mi uwierzyć żeby po tej przygodzie padły wtryski bo do momentu kolizji autko chodziło idealnie a sama kolizja nie była duża Jakieś pomysly? Czyżby ten czujnik też był jakiś trefny? Coś jeszcze mogę sprawdzić?
H4mm3R Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jeszcze raz wiązka do sprawdzenia i rozrząd. G40 wywala błąd jak przeskoczy rozrząd lub jest poza zakresem.
Pitrex2425 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Rozrząd sprawdzony 2x wszystko na swoim miejscu. Na wiązce żadnych uszkodzeń.
kamil-vag Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 No to zrzuć pokrywę i posprawdzaj konektory na wtryskach, poczyść, podoginaj. Odkręć gniazdo z tyłu głowicy, zapsikaj jakiegoś kontaktu, to samo na konektory przy pomkach. G40 może być następstwem tego błędu z pompki...
Pitrex2425 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Sprawdziłem te styki od wtrysków i te złącze wszystko gra problem dalej ten sam. Błąd od wtrysków nie zawsze wyskakuje dopiero po długim kreceniu silnika
kamil-vag Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Włącz grupę 004 ustaw loguj i dopiero odpalaj. Podeślij loga.
Furai Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @kamil-vag Czy mógłbym Cię prosić o kontakt? Niestety nie możesz otrzymywać wiadomości - mój mail [email protected]
Rekomendowane odpowiedzi