Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosze o pomoc przy walce z PZU (WWA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mialem majego dzwonka nie z mojej winy. Chce robic z OC sprawcy,a le mam spory problem.

Mam skasowana lampe i kierunkowskaz, pogiety blotnik, potrzaskany zdezak i zarysowana maske.

Sama ori lampa kosztuje 929PLN. A oni cala naprawe wycenili mi na 1200PLN. Na "rownie dobrych" tanich zamiennikach. Lampa za 120PLN JAJA SE ROBIA!!!

Zna ktos jakiegos dobrego figtera w wawie co mi nalezna kaske wywalczy? JAk mam z nimi walczyc?

Wiadomo moge pojechac do ASO i niech oni sie martwia, ale nie o to chodzi :wink:

Jak robie z OC sprawcy to mam swiete prawo dostac oryginaly. Oni chyba na leb upadli!!

Opublikowano

wiesz nie wiem jak to jest w wawie ale w lodzi np sa firmy ktore zajmuja sie wyciaganiem odszkodowan od firm ubezpieczeniowych praktycznie ze 100% skutecznoscia i ciebie zazwyczaj to nie kosztuje nic ...wplacasz jedynie zaliczke ktora potem ci oddaja po wywalczeniu kaski a sami swoje oplaty sciagaja tez z ubezpieczyciela...rozejzyj sie tam u ciebie powiini tez tacy byc.

[ Dodano: 26-03-2007, 13:22 ]

http://www.odszkodowanie.pl/?gclid=CMSejq6pkosCFQHolAodxC7zRA

tu masz np taka firme ktora moze cos takiego zrobic...mam nadzieje ze nie lamie regulaminu wklejajac linka

[ Dodano: 26-03-2007, 13:29 ]

http://www.forum.apu.pl/viewforum.php?f=1 tu masz jakies forum dotyczace kwesti ubezpieczen i zwrotow mozesz poczytac sobie

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi. Bede musial poszukac jakiejs firmy, ktora sie tym zajmie. Poki co moge jezdzic tylko na myjnie nie da rady ;)

Opublikowano

pzu dobrze wycenia szkody..jak masz swoje ac to zgłoś się do swojej ubezpieczalni niech oni zobaczą auto..zrobią wycene..i jak wycena będzie bardziej korzystna niż w ubezpieczalni sprawcy wypadku weźmiesz sobie kaskę od swojej ubezp. a oni później zrobią sobie regres i ściągną kase...

Opublikowano

Najlepiej do ASO i niech płacą. Parodia 1200zl - tyle to naprawa poloneza by kosztowala.

Na przyszłośc polecam ubezpieczeni prawne np. DAS

Opublikowano
  • Autor

wiesz moge do ASO i tak zrobie jak mi sie nie uda (niech bula K-wa 5 kafli!) ale jakbym dostal normalna kase w lape to bylby zenon :( Malo to eSek sie rozbilo :)

W kazdym razie gadalem z kierownikiem CLS PZU i ten cwok mi wmawial, ze te czesci co oni za 120PLn proponuja sa rownie swietne i zebym zasadniczo nie zawracal d*py bo lampa ma swiecic i tyle! Po prostu bezczelny typ. I negowal fakt, ze jak mi przy sprzedazy ktos zajzy pod maske i zobaczy lampe made in c**jnia to mi spadnie cena auta. Rozwscieczyl mnie.

BEDZIE WOJNA KUWA!!!! :evil::bicz:

Opublikowano

Pól roku do h...ji chodzilem mialem podobna sytuacje jak ty, nie popuscilem. Dalem do ASO i ni zgadzalem sie na zadne zamienniki, ale rozmowy z nimi w urzedzie wygladaly jak przedzieranka na jarmarku. Maskra , taki poziom naszych ubezpieczalni. Jak sie spoznisz z wplaceniem skladki to zaraz upomnienia , nie wiadomo co, ale jak oni musza kase wyplacic , czasu maj uuuuuuuuu, sledztwa jak by to CBS byl , a nie firma ubezpieczeniowa. A to skurwy....ny. Popuscilo mnie. :bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz:

[ Dodano: 26-03-2007, 23:28 ]

BEDZIE WOJNA KUWA!!!!

Domyslam sie :bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz:

Opublikowano

Al_Capone, nie popuszczaj. Sprawdz sobie wszystkie terminy jakie ich obowiazuja i kaz sie wywiazywac. Jak koles mial podobna sytuacje to zaczal pogrywac jak oni. Doszlo do tego ze dolaczal bilety autobusowe za dojazdy do ubezpieczalni. Jakie mieli miny jak to zobaczyli :biggrin: Ale wywalczyl to co chcial.

Opublikowano

Dawaj ostro i tak wygrasz. Jakby mi ktos takie pierdoly gadal to by sie chyba drzwi nie ostaly w tej ubezpieczalni. Oni wszystkich na przeczekanie biorą.... i tak bedziesz na swoim. Lampa ma swiecic - o jezu.... :evil:

Opublikowano

Może przejdź się też do rzecznika praw komsumenta. Jest za darmo, najczęściej jest to jakiś prawnik, który ma już doświadczenie w walce z instytucjami. Możesz nasłać na nich firmę windykacyjną i rzecznika. Razem raźniej :twisted: Przy okazji... Może ktoś polecić jakąś firmę z ac do przyjęcia. Chce ubezpieczyć A6 z 97r 2,4l i ceny mnie nieco zaskoczyły :confused:

Opublikowano
  • Autor

Ja w koncu stwierdzilem ,ze na prawde nie mam czasu sie bic. RObie z AC Allianz a oni se potem zrobia regres. Wtedy dopiero PZU ZABULI!!! :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Trace znizki do momentu sciagniecia z PZU. Potem satus quo.

Opublikowano

widzę, że się spóźniłem i nastapił koniec tematu :P Miałem taką sytuację ze starszym audi, obyło się bez rzecznika ale faktycznie skorzystałem z pomocy kolegi który ma radcowską, było przedsądowe wezwanie do zapłaty podobnie jak ktoś powyzej zasugerował, przyniosło to mniejszy sukces, co prawda nie w takim zakresie i czasie w jakim oczekiwałem ale jednak. Jest cos takiego jak możliwość "zgłaszania dodatkowych kosztów" to że zaakceptujemy wypłatę odszkodowania nie musi oznaczać, że w trakcie naprawy nie mozemy wzywać (przy pomocy podania) firmy do dodatkowych oględzin i konieczności naprawy/wymiany kolejnych elementów, przy sprzyjającym układzie z mechanikiem ( ;] ) istnieje możliwość wyegzekwowania sumy jaka nas interesuje docelowo. Oczywiście nie namawiam nikogo do łamania prawa, proszę zinterpretować to jako ukazanie możliwości egzekucji środków z tytułu strat materialnych i moralnych przy negocjacjach z "firmą" ;)