Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o ocenę logów BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, jak by ktoś mógł zerknąć na logi i doradzić

trzeci link z gupami 03 i 20 jest robiony na LPG reszta na PB95

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Edytowane przez Cycu19911
Opublikowano

Jest źle. Przepływka dużo zaniża, stuki na granicy uszkodzenia silnika.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, przem8 napisał:

Jest źle. Przepływka dużo zaniża, stuki na granicy uszkodzenia silnika.

Właśnie te stuki mnie martwią...co mogę w tym temacie zrobić? spróbować na 98 czy może być jakaś inna przyczyna niż słaba jakość paliwa?

Edytowane przez Cycu19911
Opublikowano

Pomiar kompresji, wywalenie kata, świece, przywrócić prawidłowy przepływ powietrza. Jest co robić.

Opublikowano

Kompresja na każdym cylindrze 11, świece wymienione jakieś 3tys temu, pozostaje sprawdzić przeplywke i ew wywalić kata?

Opublikowano

Albo katalizator zatkany albo przeplywka wali w CH (lub oba). Ten silnik ma jeździć bez cofek zapłonu na 95, także ogarnij to co wyżej napisałem

Opublikowano

Wczoraj robiłem logi na 98 i stuki spadły do 2-3 w górnym zakresie obrotów, przeplywke przełożyłem od kolegi z B6 BEX ale w ogóle gasla na niej i kwadracila a przeplywka nowa?? Numery na nich takie same...trzeba robić adaptacje przepływki??

Opublikowano

NIe ma czegoś takiego jak adaptacja przepływki. Gasło na lpg czy bez różnicy?

Opublikowano

Bez różnicy, założyłem moja z powrotem  i wszystko w normie...a po numerach ta sama przeplywka, u niego normalnie, tym bardziej że miesiąc temu kupił