Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Obniżenie zawieszenia - propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem dziś koła 18 i wydaje mi się że pasowałoby trochę obniżyc zawieszenie.

Jeżeli możecie pomoc to proszę o propozycję tego co można zrobić.

Z góry dzięki za pomoc.

Auto z boku w tej chwili wygląda tak:

s6301614.jpg

Opublikowano

przydałoby się obniżyć do poziomu s-line :mysli:

Opublikowano

Hmm, po pierwsze jak obniżenie do 30 mm to springi i to renomowanych firm takich jak Eibach lub H&R koszt ok 1000-1200 PLN za komplet ale wtedy tylko wygląd lepszy i minimalnie lepsza trakcja. Jak amatorsko podejść do tematu to zestaw springi + amorki obniżenie max 45 mm i koszty ok 2500 < a jak profesjonalnie to gwint np. KW Inox 2 lub jakieś Koni ale koszta od 4000 w górę, musimy poszperać i znaleźć najlepszą ofertę - wymiana zawiasu w sprawdzonej firmie ok 350 + zbieżność 140 :) w ASO wymiana 1500 :) damy radę Kuredu :)

Opublikowano

przydałoby się obniżyć do poziomu s-line :mysli:

s-line = 30mm ?

Opublikowano

Pomyslalbym o markowym gwincie... :gwizdanie: bo zawias s-line od B8 to pewnie poza ASO ze swieczka szukac.

Opublikowano

nie ...fatalnie to wygląda

wrzucaj S-line 1BE

felga bardzo ładna - choc nie lubie makaronu to ten wzór akceptowalny :good:

Opublikowano

Do stylu jazdy Kuredu to tylko gwint, wtedy doceni to jak zawias wpływa na trakcję, przy jego osiągach dopiero się sprawdzi :) wiadomo, nie musi mieć takiej gleby jak ja w moim klekocie :)

Opublikowano
  • Autor

Hmm, po pierwsze jak obniżenie do 30 mm to springi i to renomowanych firm takich jak Eibach lub H&R koszt ok 1000-1200 PLN za komplet ale wtedy tylko wygląd lepszy i minimalnie lepsza trakcja. Jak amatorsko podejść do tematu to zestaw springi + amorki obniżenie max 45 mm i koszty ok 2500 < a jak profesjonalnie to gwint np. KW Inox 2 lub jakieś Koni ale koszta od 4000 w górę, musimy poszperać i znaleźć najlepszą ofertę - wymiana zawiasu w sprawdzonej firmie ok 350 + zbieżność 140 :) w ASO wymiana 1500 :) damy radę Kuredu :)

ja myślę o obniżeniu max do 30mm bo patrząc na to z jakimi Ty problemami jeździsz po naszych drogach to za więcej podziękuję

Opublikowano

to Ja tez sie podepne do tematu troszke :naughty:

Vario co Mi polecisz, mam te same felgi w B7 :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Pomyslalbym o markowym gwincie... :gwizdanie: bo zawias s-line od B8 to pewnie poza ASO ze swieczka szukac.

wolałbym poszukać czegoś od firmy zajmującej się tylko zawieszeniami bo jak już pakować kasę to w coś co dłużej pociągnie niż zawias od s-lina a koszty będą chyba podobne

Opublikowano

Adas Tobie Eibach Pro Kit - 50 mm, koszta ok 2500 PLN ew. AP Racing :) w podobnym zakresie złotówek.

Opublikowano

Adas Tobie Eibach Pro Kit - 50 mm, koszta ok 2500 PLN ew. AP Racing :) w podobnym zakresie złotówek.

ej misiek ale Ja to tez chyba 30 mm to najwiecej :decayed:

wiec jak ? :decayed:

Opublikowano

zgadzam się, zwłaszcza że myślisz o obniżeniu o 30mm gwint można regulować w zakresie 20-65mm przeważnie :wink4:
Opublikowano

Do stylu jazdy Kuredu to tylko gwint, wtedy doceni to jak zawias wpływa na trakcję, przy jego osiągach dopiero się sprawdzi :) wiadomo, nie musi mieć takiej gleby jak ja w moim klekocie :)

to Ja tez chyba tutaj do tego bylbym chetny, jaka firma - jaki koszt ?

Opublikowano

Panowie koszt obniżenia zaczyna się od ok. 900 po zmianie kursu + w dobrej firmie wymiana ok 500 ze zbieżnością.

Jak pisałem, warianty są 3

Sprężyny progresywne

Kompletny zawias sportowy

Gwint z regulacją lub bez regulacji twardości

[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 22:49_________________________________________________Jeździsz normalnie i potrzebny efekt wizualny wariant 1, masz zacięcie sportowe wariant 2, jesteś maniakiem szybko jeżdżącym wariant 3 !

Opublikowano

Panowie koszt obniżenia zaczyna się od ok. 900 po zmianie kursu + w dobrej firmie wymiana ok 500 ze zbieżnością.

Jak pisałem, warianty są 3

Sprężyny progresywne

Kompletny zawias sportowy

Gwint z regulacją lub bez regulacji twardości

[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 22:49_________________________________________________Jeździsz normalnie i potrzebny efekt wizualny wariant 1, masz zacięcie sportowe wariant 2, jesteś maniakiem szybko jeżdżącym wariant 3 !

ee to wczesniej zle napisalem, biore albo pierwszy albo drugi wariant,

w drugim wariancie mozna obnizyc o 30mm ? mozna sobie regulowac czy sa jakies stale obnizenia ?

Opublikowano

W wariancie 3 masz płynną regulację wysokości, 1 i 2 mają z góry założony poziom obniżenia

Opublikowano

Przy FWD powinniscie zadbac jak najlepiej o to, zeby zawias kleil Was do podloza...

W B7 polecam rowniez stabilizatory od RS4. W osce ESP wlacza sie wtedy nieco pozniej :wink4:

Opublikowano

podobnie jak vario polecam gwint... kiedy chcesz podnosisz, kiedy chcesz opuszczasz... a jak do tego masz regulacje twardosci to juz w ogole bajka...

ja mam tylko regulacje wysokosci, jak chcesz to na spociku Cie przewioze, z Bartkiem tez sie przejedz i zobaczysz czy Ci odpowiada :)

u mnie jest chyba troche bardziej miekko... :wink4:

Opublikowano

U mnie na Teinie tylko na lodzie/śniegu ESP się włącza a na suchym zapominam o ESP, czasami się łapię na tym, że wyłączam ESP i jadę jak na włączonym :) ale co do stabi.... to fabryka chyba juz zadbała o twardość w mocniejszych wersjach, na pewno w 2.0 T nie są takie jak w zwykłym klekocie :)