Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzien Dobry czy przy wymianie rozrządu w a4 b6 silnik 2.4 rok.2003 ,odkręca sie przewody klimatyzacji ,zaplaciłem z czesciami 1.500zł i klima nie działa .Dzięki za odpowiedz .Yony

Posted (edited)

Kolego to zależy od mechanika. Są tacy co kombinują bez spuszczania czynnika. 

Edited by Fish1991
Posted

Szwagier miał to b6 w gazie i przy wymianie rozrządu dobijał klime

Posted
Godzinę temu, yony_1954 napisał:

Dzien Dobry czy przy wymianie rozrządu w a4 b6 silnik 2.4 rok.2003 ,odkręca sie przewody klimatyzacji ,zaplaciłem z czesciami 1.500zł i klima nie działa .Dzięki za odpowiedz .Yony

jeśli przed robotą klima była sprawna to powinieneś żądać od mechanika żeby po też była sprawna. Jazda bez czynnika w B6/B7 i nowszych prowadzi do zatarcia kompresora.

Posted

Chłop trochę Cie oszukał, miałem podobny przypadek jak wyciągali ojcu słupek z auta (zabrali się do czegoś czego nie potrafią robić) i oddali ze spuszczonym czynnikiem. Docisnąć mechanika żeby oddał takie auto jak brał. 

Posted
2 godziny temu, yony_1954 napisał:

Nie ma takiej potrzeby.

1 godzinę temu, Fish1991 napisał:

Kolego to zależy od mechanika. Są tacy co kombinują bez spuszczania czynnika. 

Nie kombinuje.... tylko nie ma możliwości/nie chce zapłacić za ściąganie i ponownie napełnienie gazu.

Nasze auta są przystosowane do napraw na napełnionej klimie, od nadkola idą dwa węże gumowe, do skraplacza.
Po to mamy tzw... POŁOŻENIE SERWISOWE pasa przedniego
Ale jest to mimo wszystko NIE WYGODNE., dlatego właśnie mechanicy jednak spuszczają gaz. nawet jeśli muszą odsunąć cały pas przedni.