rysuchom Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Witam . Zakupiłem nowe łożyska do przodu . w komplecie są śruby i metalowy pierścień, do czego jest ten pierścień, gdzie się go montuje ?
muniek32 Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Nie będzie to czasem pierścień do wprasowania łożyska? Ew. podkładka dystansowa? Edytowane 8 Maja 2020 przez muniek32
staniek Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Po demontażu piasty będziesz widział gdzie siada ten pierścień/osłona. Trzeba go wprasować na piastę od strony łożyska. Ewentualnie jak nie uszkodzisz starego, to może zostać ten co był.
muniek32 Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Jeśli ma już nowy to niech ładuje nowy, zawsze ja bym był pewniejszy. Swoją droga @rysuchom jakiem firmy kupiłeś, że w zestawie masz pierścień? Nie w każdym dają do zestawu
staniek Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 W zestawach FAG i SKF jest ten pierścień. W innych nie wiem bo nie miałem z rękach.
Dev Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Jest we wszystkich zestawach, nawet tych najtańszych bo to istotny element
mocolo Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 @Dev możesz pokrótce opisać zastosowanie tego pierścienia, dlaczego jest tak ważny?
rysuchom Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 Niestety ale średnica wewnętrzna pierścienia jest kilka mm większa od średnicy czopu piasty i mechanik zamontował nowe łozysko bez tego pierścienia.
Rekomendowane odpowiedzi