benkarf Posted May 23, 2020 Posted May 23, 2020 Witam mam problem z moim quattro avant stuka mi coś bardzo metalicznie w przednim lewym kole czy to nie są czasem klocki, jakieś 2 miesiące temu wymieniałem klocki a już chwilę tak wali tylko teraz głośno, zawieszenie wymienione przód wahacze wszystkie, dodaje filmik.
lewiatan1989 Posted May 23, 2020 Posted May 23, 2020 Trzeba rozebrać koło i sprawdzić brzmi jak klocki ale pewność będzie po sprawdzeniu. Mi podobnie waliło jak kupiłem samochód a poprzedni właściciel założył za duże klocki zamiat do 280 tarczy dał chyba do 288 i po pewnym czasie klocek wieszał się na tarczy i dzwonił bardzo podobnie.
Tomex1981 Posted May 23, 2020 Posted May 23, 2020 Kolego może wypieło Ci się zabezpieczenie klocka hamulcowego .
benkarf Posted May 23, 2020 Author Posted May 23, 2020 Koledzy sprawdzę też myślę że to klocek chodź mechanik mówi że to na pewno nie klocek a niby może wpadła jakaś śruba mi przypadkowo gdzieś i dzowni ale nie wierzę w te brednie. Ogoolnie zaczęło to mniej więcej robić po wymianie klocek były brane pod ten model więc sprawdzę
MemberA4 Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 może to pęknięty zwój sprężyny wisi na sprężynie albo któraś śruba jest luźna od zawiechy klocki to by bardziej klekotały w jarzmie chyba
benkarf Posted May 29, 2020 Author Posted May 29, 2020 W dniu 25.05.2020 o 19:19, MemberA4 napisał: może to pęknięty zwój sprężyny wisi na sprężynie albo któraś śruba jest luźna od zawiechy klocki to by bardziej klekotały w jarzmie chyba Kolego amortyzatory były zdejmowane przy wymianie wielowahacza całe sprężyny a śruby dokręcone fest wszystko wymienione na nowe
lewiatan1989 Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 1 minutę temu, benkarf napisał: Dobra czemu on tak lata o co tu chodzi? Zdemontuj i sprawdź czy tylko się odkleił czy coś innego jest z nim nie tak.
Recommended Posts