Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t AWT Passat b5 Fl sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czyli tak. Na dzień dzisiejszy najłatwiej było mi zrobić podmianę pompy paliwa więc mam te logi. Muszę jeszcze zrobić kanał 3 i 20 bo wyszedł mi pusty.

002 033 LPG.csv 002 033 PB.csv 115 118 LPG.csv 115 118 PB.csv

Opublikowano

Na tej pompie jest ok. Gazu trzeba dolać od 3800obr i będzie dobrze.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Tu proszę kanał 3 oraz 20.

003 020 PB.csv

Opublikowano
  • Autor

A co z problemem że turbo od 3000 łapie? Albo mi się wydawało albo coś ale myślę że na tej pompie przełożonej jakby przy niższych obrotach brało. Coś może dało się wyczytać? 3 i 20 robione już na starej pompie.

Edytowane przez dareksujka

Opublikowano

Zrób log turbo z odpiętą wtyczką od n75 i sprawdź dv.

Opublikowano
  • Autor

Ok jutro zrobie. Ale już widzę że dobra flaszka dla ciebie się należy ?

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam za brak odzewu ale zawalony robotą byłem. Ale tak, logów nie zrobiłem. Przełożyłem n75 od brata na 100%sprawne nowe z aso, niby lepiej bo łapie od 2800 ale wciąż nie to samo , więc wzieliśmy się za DV, no i okazało się że po zasysaniu powietrza nie chodzi tłoczek w nim a po dmuchnięciu od boku przepuszcza powietrze, np to padło na to więc podmianka, sprawdzamy u vrata i ok działa DV pięknie więc montaż no ale dalej to nie to samo, więc podejrzewam że po padnięciu DV zawór ten nie upuszczał powietrza i cofał w turbinę przez co mogła dostać po d*pie czy dobrze kombinuję? No ale dla pewności jutro po pracy sprawdze stan turbiny czyli łopatki, luzy jak i samą gruszkę bo może się okazać że to gruszka zdechła a reszta ok. I jeszcze tak, miałem troszke oleju w DV o czym to może świadczyć? Dodam że silnik nie bierze bo pd wymiany do wymiany ten sam stan. Zaczął wywalać sppradycznoe błąd 16683 p0299 czyli tak jakby od tej gruszki.Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, dareksujka napisał:

oleju w DV o czym to może świadczyć?

Norma, zwłaszcza przy ujebanym dv. Porób logi te co pisałem jak to poogarniasz. Nie osiąga zadanego doładowania, może wystarczy podciągnąć wg, a jak nie to turbo do wymiany. Po logu będzie widać.

Opublikowano
  • Autor

W dniu jutrzejszym ogarnę temat do końca. Dzisiaj włożyłem nową pompe paliwa ale zanim to zrobiłem sprawdziłem ciśnienie starej odrazu na wyjściu z baku i wskazywało 3bary, po montażu nowej kolejny test i manometr wskazuje nieco ponad 6 barów. Jutro montaż dv oraz n75. Ale mam jeszcze foty wirnika turbiny może coś to pomoże. Dodam że brat regenerował swoją 3 lata temu i równiez zaglądaliśmy i jego wygląda dużo ładniej.

20200618_172812.jpg

20200618_172808.jpg

20200618_172803.jpg

20200618_173538.jpg

20200618_172732.jpg

20200618_172728.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Auto doprowadzone do ładu. Nowy N75, nowy DV wszystko ori oraz turbo po regeneracji ostatecznie ożywiło silnik.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wracam po miesiącu sprawdzić czy jest ok. Była nieszczelność w dolocie w kilku miejscach jak i przy n75.Teraz jest nowy dolot. Załączam logi jakbym mógł poprosić o sprawdzenie.

3-8.csv 10-11.csv 3-20 PB.csv 3-20 LPG.csv 2-33 PB.csv 2-33 LPG.csv 115-118 PB.csv 115-118 LPG.csv

Opublikowano

Turbo nie trzyma doładowania i trochę ospałe, a tak to ujdzie. Gaz do regulacji, jest ubogo od 4tys. Zapamiętaj, że na gazie robi się tylko 2+33. Szkoda męczyć samochód robiąc bezsensowne logi.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Ok będę pamiętać. A od czego te turbo może być takie ospałe? Źle zregenerowane? Po regeneracji jest jakieś 3-4 tygodnie, miało w środku pęknięcie żeliwa ale podobbo to nie przeszkadza jak nie wychodzi na zewnątrz ale to nie moje zdanie.

Opublikowano

Zrób loga turbo z odpiętą wtyczką od n75. Jak sztanga będzie dobrze ustawiona to widocznie taka regeneracja.

Opublikowano
  • Autor

Załączam log z odpiętą wtyczką od n75.

115-118 bez N75.csv

Opublikowano
1 minutę temu, dareksujka napisał:

Załączam log z odpiętą wtyczką od n75.

115-118 bez N75.csv 2 kB · 0 pobrań

Tak jak myślałem, sztanga do podciągnięcia. Powinno dmuchać 0,3bara, a nie 0,2 jak teraz.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, przem8 napisał:

Tak jak myślałem, sztanga do podciągnięcia. Powinno dmuchać 0,3bara, a nie 0,2 jak teraz.

Dam radę sam to zrobić? Mechanicznie wszystko ogarnę tylko czy akurat do tego nie będę potrzebować jakiegoś przyrządu. 

Opublikowano

Reguluj aż bedzie pokazywac 0,3 b w logu j.w.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, przem8 napisał:

Reguluj aż bedzie pokazywac 0,3 b w logu j.w.

O ok tylkp jeszcze jedna rzecz. W którym oknie jest pokazane 0.2b? Bo w logach go można powiedzieć że trochę  tępy jestem i nie mogę za cholerę  znaleźć.

Opublikowano

W gr.118 ostatnia kolumna ma być 1300.