Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Problem z pilotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja już przeszukałem wszędzie i nie ma kluczyka od B7 o tej samej częstotliwości co w B6 a oni pisali tam że do tego się nadają B6 po 2003 r. ciekawe czemu nie starsze wspomnieli że coś z modułem komfortu.

Opublikowano

Ale ja już przeszukałem wszędzie i nie ma kluczyka od B7 o tej samej częstotliwości co w B6 a oni pisali tam że do tego się nadają B6 po 2003 r. ciekawe czemu nie starsze wspomnieli że coś z modułem komfortu.

a gdzie tam jest napisane,ze nadaja sie auta po 2003? tam jest tylko,ze wlasciciel ma audi z 2004 roku,a co takiego wyczytales o module komfortu-na pewno masz ten sam link,co wkleilem? :cool1:

Opublikowano

Nie mam narazie innej B6 ,żeby sprawdzić te klucze. Wcześniej próbowałem do A6,ale się nie udało.

Piloty raczej dobre,sprawdzałem i sygnały wysyłają. Sposób z zamkami nie działa.

po dluzszym przeanalizowaniu sprawy-wydaje mi sie ,a nawet jestem tego pewien,ze powodem Twoich problemow bedzie modol komfortu,kupiles auto z niedzialajacym pilotem,nie mozesz dopasowac innego-wszystko na to wskazuje (serwis tez sobie z tym nie poradzil,choc powinni sprawdzic wszystko ,z modolem wlacznie)-jeszcze jakbys mial okazje sprobowac wgrac te piloty do jakiejs innej A4-mialbys 100% pewnosci :wink4:
Opublikowano

a gdzie tam jest napisane,ze nadaja sie auta po 2003? tam jest tylko,ze wlasciciel ma audi z 2004 roku,a co takiego wyczytales o module komfortu-na pewno masz ten sam link,co wkleilem? :cool1:

i co poczytałeś opłaca się w to bawić bo kusi mnie to im się to chyba udaje. A jak tak to ktury lepszy 433 czy 434?

Opublikowano

to zalezy od Ciebie,ktory sie bardziej podoba-zanim kupisz zagadaj do sprzedawcy,czy w razie niemoznosci zakodowania,moglbys go zwrocic-i dzialaj... :wink4:

Opublikowano

Wygląd mają taki sam tylko częstotliwość inna a sprzedający akceptuje zwrot. Jak sprawdzić czy tylko podłączyć vag-com i zobaczyć czy centralka go widzi? I co z tym immo co oni przekładają?

Opublikowano

jesli jest ''przekladalne'' tzn mozesz je wyjac i przelozyc-to mozna to zrobic,ale jesli jest ''wlutowane'' to juz tylko zaprogramowac mozna,nie jestem pewien,ale program VagTacho bylby w stanie to ''ugryzc" :wink4:

Opublikowano

A nie wiesz czy klucze zaczynające się od 8E0 są przekładane czy lutowane? bo tam faktycznie na zdjęciach jest pokazane że są lutowane i przekładane. A nie dam rady tego klucza odesłać jak go rozbiore i sprawdze bo się może kapnie. :confused4:

Opublikowano

8E0 zaczynaja sie w b6 i sa przekladalne-nie spotkalem sie z lutowanymi,8E0-to poczatek numerow czesci w B6 :wink4:

Opublikowano

jak nie sprobujesz-nie bedziesz wiedzial :naughty: jesli mozesz go zwrocic-to probuj,zeby go rozebrac nie musisz nic lamac,tylko robisz wszystko recznie i mala srobke rozkrecasz,patrzysz na plytke i juz wiesz,ale zanim to zrobisz,mozesz sprobowac go zakodowac,jesli dasz rade,to problem pastylki immo jest najmniejsz,bo mozesz ja wyjac ze starego pilota i normalnie przykleic w nowym-nie wyciagajac juz istniejacej :gwizdanie:

Opublikowano

przekleić no nie wiem? to nie jest małe będzie tam miejsce? A z tym zakodowaniem to masz na myśli centralny z twojego filmu?

Opublikowano

tak,a pastylka immo jest w ksztalcie szklanej rurki,dlugosci okolo 10 mm i szerokosci ok 3mm-nie znajdziesz tyle miejsca?jak przekladalem pastylke do pilota,musialem wyciac kawalek plastiku w starym pilocie,razem z pastylka immo,bo nie szlo jej odkleic i troche rezania w nowym,zeby to "upchnac" w srodku-smiga do dzis,koles nie narzeka :naughty:

Opublikowano

Dokładnie tak widziałem na zdjęciu. A w jakim aucie to robiłeś? Jak działa te immo czy one do czegoś dotyka czy tylko tam sobie siedzi?

Opublikowano

w B5 ,ale kluczyk jest taki sam jak w B6-tylko sobie tam lezy :wink4:

Opublikowano

5minut temu sprawdziłem kluczyk kumpla od Golfa 4 o częstotliwości 433 i centrala nie reaguje :( i jak myślisz ten z aukcji o tej samej częstotliwości pewnie tez nie ruszy co :mysli:

Opublikowano

nie mam pojecia,trzeba sprawdzac... :wink4:

Opublikowano

Dziś rozmawiałem z gościem który się zajmuje kluczykami i nie tylko powiedział że nić z tego musi być dokładnie ta sama częstotliwość żeby zaprogramować kluczyk do centralki i klapa nic z tego szkoda :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany :) dziś wkońcu miałem okazję spróbować pilota od innej B6 i zadziałał u mnie.

Widocznie mam oba piloty uszkodzone