Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Problem z pilotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Wiem że podobne tematy już były i chyba wszystkie przeczytałem,ale czegoś takiego jak ja mam nie znalazłem :(

chodzi o to ,że nie mogę zaprogramować pilota do zamka.Mam ori klucz z trzema przyciskami,immo jest w porządku,bo zapala.

Przeszedłem wszystkie procedury programowania,łącznie z vagiem i żadna nie działa. :wallbash:

Kupiłem drugi klucz i też nic.

Łącze się z modułem komfortu, -10 adaptacja,kanał 21 i tam mi pokazuje 0,czyli zero zaprogramowanych pilotów.

Wpisuję różne cyfry od 1 do 4 i nic :angry:

Dodam że auto kupiłem już z niedziałającym pilotem,ale raczej jest oryginalny.

Może komfort uszkodzony :mysli:

Opublikowano

Witam !!

Wiem że podobne tematy już były i chyba wszystkie przeczytałem,ale czegoś takiego jak ja mam nie znalazłem :(

chodzi o to ,że nie mogę zaprogramować pilota do zamka.Mam ori klucz z trzema przyciskami,immo jest w porządku,bo zapala.

Przeszedłem wszystkie procedury programowania,łącznie z vagiem i żadna nie działa. :wallbash:

Kupiłem drugi klucz i też nic.

Łącze się z modułem komfortu, -10 adaptacja,kanał 21 i tam mi pokazuje 0,czyli zero zaprogramowanych pilotów.

Wpisuję różne cyfry od 1 do 4 i nic :angry:

Dodam że auto kupiłem już z niedziałającym pilotem,ale raczej jest oryginalny.

Może komfort uszkodzony :mysli:

Ale w twoim roczniku nie było kluczy na 3 przyciski... :cool1:[br]Dopisany: 29 Marzec 2009, 14:36_________________________________________________a masz odpowiednią częstotliwość??musi byc 433,92Mhz :cool1: najprawdopodobniej...

Opublikowano
  • Autor

Częstotliwość jest właśnie taka jak napisałeś. Sprawdziłem pilota i sygnał wysyła.

Opublikowano

oba?czy nr obydwóch pilotów sa identyczne?

Opublikowano
  • Autor

częstotliwość mają taką samą, nr też. Nie wiem czy to są pasujące piloty bo ten drugi kupiłem na allegro,a ten pierwszy dostałem z samochodem i nie działał.[br]Dopisany: 29 Marzec 2009, 15:09_________________________________________________dzisiaj odkryłem , że numer pilota zaczyna się od 8Z0 .. czyli wychodzi na to, że są od audi A2. Czy może to być przyczyną , że pilotów nie da się zaprogramować? POMÓŻCIE!! Bo już mi ręce opadają.. [br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 21:52_________________________________________________Jeszcze jedno.. czy mógłby ktoś z kolegów podać numer i częstotliwość od swojego działającego pilota od B6, bo znalazłem na allegro rózne kluczyki, które działają na różnych częstotliwościach i już zgłupiałem :confused4:

Opublikowano

Hej !!

Numer mojego pilota to : 8Z0 837 231 D , częst. 433,92 MHz :hi:

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie :drinks: .. No to mam problem, bo te piloty co mam powinny się zaprogramować :confused4: Umówiłem się w serwisie pojutrze, może coś poradzą. Dam znać.

Opublikowano
  • Autor

w serwisie nic nie poradzili i dalej stoje w miejscu..

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie :drinks: .. No to mam problem, bo te piloty co mam powinny się zaprogramować :confused4: Umówiłem się w serwisie pojutrze, może coś poradzą. Dam znać.

w serwisie nic nie poradzili i dalej stoje w miejscu..

tak z czystej ciekawości... po co Ci 2 nick'i na forum ?

przepraszam za odbiegnięcie od tematu...

Opublikowano
  • Autor

Bo jeden nick jest mój,a drugi żony. Oboje tu urzędujemy :)

A wie może ktoś,gdzie jest antena odbierająca sygnały z pilotów? ...i czy radio ma coś z nimi wspólnego?

Opublikowano

sprawdź puszkę pod nogami kierowcy.

Pewnie przewody zzieleniały,albo moduł mokry.

Opublikowano

Ale w twoim roczniku nie było kluczy na 3 przyciski... :cool1

jak nie było jak ja mam ten sam rocznik i mam 3 przyciski...?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Bravo! domjenick :good:

A próbowałeś kiedyś wprogramować inne piloty,tzn z innej B6 do siebie ?

Opublikowano

8z0 837 231/355 029 tak jest na moim pilocie

czestotliwosc 433,92,jesli nie mozesz u siebie-sprobuj w innym aucie i wtedy bedziesz wiedziec,czy to wina pilota,czy twojego modolu,jak znajde chwile,to sprobuje wgrac od kolezki z B5 i od drugiego z B6,ale to jakos na weekendzie dopiero-moze od passata tez sprobuje :wink4:[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 23:26_________________________________________________sprobuj jeszcze takiej procedury-ponoc mozna w ten sposob zaprogramowac klucz z B7 do B6

''zamkniete auto otworzyc kluczem,nacisnac ''unlock'' dwa razy,wlozyc ten pilot z kluczem do stacyjki,przekrecic na pozycje on(nie uruchamiac silnika)w tej pozycji nacisnac raz ''unlock'',potem ''lock'',jeszcze raz ''lock'' i wyjac ze stacyjki''-powinno dzialac[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 00:18_________________________________________________tu masz linka z audizine-procedura,jaka ja Ci polecilem dziala na A4 i TT- http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=71439

Opublikowano

A czy klucze z B7 nie mają inne frequency :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam narazie innej B6 ,żeby sprawdzić te klucze. Wcześniej próbowałem do A6,ale się nie udało.

Piloty raczej dobre,sprawdzałem i sygnały wysyłają. Sposób z zamkami nie działa.

Opublikowano

Z tego co zrozumniałem to on przełożył IMMO ze starego klucza do nowego tak? Czy jak tak się zrobi to można kupić kluczyk z rużnym frequency? Jak tak to kupie i się pobawie.

Opublikowano

Z tego co zrozumniałem to on przełożył IMMO ze starego klucza do nowego tak? Czy jak tak się zrobi to można kupić kluczyk z rużnym frequency? Jak tak to kupie i się pobawie.

a skad wiesz jaka ma tamten?moze taka sama,tego tam nie powiedzieli,ze jest inna czestotliwosc,tylko ,ze pilot jest od B7 :wink4: