dominenator Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, potrzebuję informacji co jest potrzebne aby uruchomić moduł komfortu od A4 B6/B7 "na stole". W tym momencie mam podłączone takie elementy jak poniżej. - komunikacja z licznikiem przez VCDS, jest, - połączenie VCDS do immo jest (immo na liczniku nie mruga czyli kluczyk widzi). Połączenia z VCDS do modułu komfortu brak. MODUŁ KOMFORTU: 5/12 or/br CAN L Conv 5/13 or/gn CAN H Conv 5/15 ekran antena pilota 5/16 antena pilota 1/11 ro/bl +12V 1/12 br GND LICZNIK: T32 NIEBIESKA T32a ZIELONA T32/17 or/gn CAN H Conv T32/18 or/br CAN L Conv T32/30 sw cewka immo T32/31 gn cewka immo T32a/2 +12V T32a/3 +12V stacyjka T32a/18 GND T32a/19 GND T32a/26 or/br CAN L DIAG T32a/28 or/sw CAN H DIAG Z góry dzięki za pomoc Edytowane 22 Czerwca 2020 przez dominenator
pila24 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 A co chcesz zrobić? Bo takie podłączenie służy jedynie komunikacji pomiędzy zegarem a modułem komfortu. Brak podłączonych czujników i elementów wykonawczych. Linii K nie widzę podłączonej,b6 i b7 zegar komunikuje się przez linie K,mk chyba tez
dominenator Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 No i własnie taka komunikację pomiędzy modułem komfortu i zegarami chciałbym sobie podejrzeć tylko nie wiem dlaczego przez diagnostyczny CAN nie mogę się VCDSem dobić do modułu komfortu, z zegarami komunikacja bez problemu. Na linii CAN komfortu tez nic się nie dzieje. Miałem taki przypadek w Golfie 5 kiedy immo mi blokowało komunikację ale tu immo jest dezaktywowane przez kluczyk wiec nie powinno być problemu. linia K chyba tylko do komunikacji z ECU silnika jest używana w B6/B7.
Rekomendowane odpowiedzi